Pozdrav ekipa,
trazim neku bolju malo konfiguraciju za svoj pc. problem je sto trenutno imam oko 3500 kn za sto znam da nemogu sloziti pc kakav zelim, a nemogu slagati novi pc sa strane. pa sam mislio da ostavim neke komponente starog pc-a u novom dok ne skupim ostakak para. i tu sam naisao na probleme. neznam sto i kako bi mi odgovaralo, tj koje bi komponente bile kopatibilne.
ovo je trenutna konfig:
- AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.3GHz
- 3070MB RAM ddr2
- HDD ~500 GB
- MB Gigabyte M56S-S3
- zvucna mozda

: Realtek HD Audio output
- Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100
- AMD radeon HD 6670
- napajanje fortron 400 W HQ PFC 2*12 V, 12 cm fan
- dvd rom imam neki novi koji mi ne radi, neznam zasto probao sam sve drivere instalirati kod frenda normalno radi meni ne. alo ok to je nes drugo.
e sad. kak sam ja mislio samo mislim da to nije moguce, je da ostavim graficku za sada jer bi previse otislo na nju, a ova je kupljena nedavno pa mislim da bi ona bial ok-ish za sada. HDD isto moze ostati, lako kupim poslje novi neki ili jos nadogradim samo, rami su ddr2 3 gb imam sto mi je malo problem jer sve maticne nove su za ddr3 kolkiko sam vidio a ddr2 ne pase na ddr3. proc definitivno novi, ovaj sam gledao i5 4670 3.40 GHz s1150 1470 kn na extreme digital stoji cijena sto neznam jel dobra trgovina ili ne ali tak neki bolji definitivno procesor. onda sam poceo traziti neku maticnu i jednostavno ne kuzim razlike isto mi izgledaju za 500 i za 800 kn one ne kuzim na sto treba paziti kada se kupuje maticna i sl. kutija ko kutija, htio bi neku novu ali sam pogledao jedno 100 barem i niti jedna mi se ne svida tak da moze i ova zasada ostati.
periferiju imam, tak da ovo je samo za komponente.
Evo, to je situacija pa ako se nekome da baciti oko pa preporuciti neku kombinaciju bio bih zahvalan. ako netko zeli udijeliti i znanje neko sto treba paziti kada se kupuju pojedine komponente(tipa tipovi maticna i sl.) mozda i nesto naučim

Bog zna da na faxu nisam nista naucio
Tnx unaprijed.