View Single Post
Staro 28.03.2014., 08:52   #1
CaptKirk
Registered User
Moj komp

CaptKirk's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Universal repeater problem (AirLive WN-220R)

Imam jedan problem: Naime, kako mi je u spavaćoj sobi jako loš wi-fi, stavio sam jedan AirLive router u svoju radnu sobu (koja se nalazi do moje spavaće). Da ne vučem sada kabele po kući i fasadama, pustio sam ga u universal repeater način rada. Dakle, njegova antena istovremeno prima wi-fi signal s glavnog routera i šalje ga dalje kao access point s istim SSID-om. E sad se ja iz spavaće sobe spajam na taj router i wi-fi signal mi je full. I mislio sam da sam riješio problem. Ali nisam, jer mi je internet OČAJNO spor, čak ga i nestane, pa opet dođe itd. Jednostavno neupotrebljivo! Sve sam upisao kako treba, dodijelio fiksnu IP adresu, gateway od glavnog routera. Provao sam i po DHCP-u, ali opet ista stvar. Sporo, sporo i sporo. Još više me čudi, kad se spojim LAN kabelom u repeater, brzina je odlična (oko 22 mbit-a). Dakle, problem je samo s wirellesom. Bi li mi mogao neki znalac reći di griješim? Signal koji imam s glavnog routera na repeateru nije nešto, variria od 30-50%, ali mislim da nije to problem kad spajanjem na LAN radi odlično. Da li dolazi do određenog overlap-a? Pomozite!!! Glavni router je onaj "optički" ZTE, a repeater AirLive WN-220R.
CaptKirk je offline   Reply With Quote