Citiraj:
Autor Mar
Imam potrebu za jednim plaćanjem u funtama i sad dolazi do problema.
Imam eure koje sam položija na devizni račun (imam devizni u € i tekući u KN).
Kako je najpovolje obaviti ovu transakciju?
Kad biram način plaćanja, nada sam se da će PP sam obaviti konverziju €>GBP i da je to to, međutim sad kad idem platiti kaže mi da će mi naplatiti XXXX kuna, što bi značilo da bi došlo do duple konverzije?
Htio bi ovo izbjeći, a jedino što mogu napraviti je izabrati "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", no hoće li onda doći opet do duple konverzije (da mi prvo banka konvertira eure u kune pa onda kune u funte)?
Da li bi mi bilo najbolje ove eure s računa digniti nazad i prominiti ih u kune u mjenjačnici i uplatiti na tekući te onda s njega platiti tako da napravi samo jednu konverziju (KN->GBP)?
|
Netko je gore već o ovome pisao pa ću samo ponoviti što sam zapamtio (letimično sam pročitao pa ako sam što izostavio nadopunite), mislim da ti na isto dođe odnosno "jednostavnije" da si uplatiš na tekući u kunama i platiš jer kada plačaš s deviznim onda ti se radi konverzija u valutu tvoje države bez obzira što imaš devizni u eurima (ili nekoj drugoj valuti). Dakle ova tvoja druga solucija je bolja.