Ako šta pomogne nekome tko se odluči za nabavku kartice...
Uzeo sam
OVO jer mi je trebala kartica sa internim 19-pin konektorom.
Postoji verzija sa Molex i Sata konektorom za napajanje, čip je NEC / Renessas uPD720201
Proizvođač je
Ulanson, iako to nigdje nije navedeno.
Citiraj:
Autor tomov
Znači skoro pa duplo koliko dođe u Čajneza...
|
Cijena cca 70 Kn, shipping bespla
Kartica dolazi upakirana u antistatičnoj vrećici u maloj kartonskoj kutiji sa driverima na crnom mini-cdu na kojem ne piše ništa, papirićem sa uputama koje su direktno kopirane sa google translate-a i low profile bracketom.
PCB je crne boje, ukoliko je nekome bitan i ovaj detalj.
Ako nekome trebaju driveri i firmware uspio sam i to iskopati
OVDJE
Na karticu je flešan noviji firmware nego što je bio kada je stigla, driveri skinuti s navedenog linka, nakačen je i 7-portni USB 3.0 HUB sa vlastitim napajanjem na nju i za sada sve radi bez ikakvih problema (nešto duže od 2 mjeseca).
Citiraj:
Autor Computer_Modder
Zanima me jel ti kontroleri mogu raditi bez da je dodatno napajanje spojeno na njih?
|
Nope. Dogodilo mi se kad sam raskopao komp da sam zaboravio uštekati napajanje od kartice i mogu potvrditi da u tom slučaju ne radi.
Citiraj:
Autor Computer_Modder
Takoder vidim da se spominju nekompatibilnosti, odnosno da na tim karticama nije moguce koristiti bluetooth dongle/keyboard itd?
|
Nisam uspio isprobati brzinu jer nemam USB 3.0 stik ili nešto slično, no Logitech unifiing receiver radi bez problema.
Isproban na headerima na kučištu kao i na HUBu
Receiver radi i bolje nego kada je bio uštekan direktno u ploču (miš bi počeo štekati ako se odmaknem 2m od kompa).