View Single Post
Staro 07.08.2005., 21:50   #4
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Dakle ukratko:
Odluci se za sck 939 nForce4 maticnu plocu. Preporuka je DFI,a biraj izmedu preporucene DFI DAGF i DFI Ultra-D ovisno o tome koliko si voljan potrositi.
Kako je rijec o PCI-E utoru za graficku karticu tvoja 9600 ne ide, a niti 9800 vec ti se izbor u tom cjenovnom razredu svodi na GeForce 6600!
Takoder DDR2 memorija nije podrzana od strane ove ploce (ona je trenutno rezervirana za konfiguracije bazirane na Intelovim Pentium4 procesorima ) i zaboravi na nju.
Za napajanje ce ti biti dosta kakvih PRAVIH 350W kakve daju renomirana napajanja tipa Chieftec ...dakle zaboravi na 350W ispod min. 200Kn. Moja bi ti preporuka takoder bio CHIEFTEC 410W.
Nemoj se zamarati s time sta na maticnoj ploci pise DDR 400 mozes slobodno staviti i DDR500 memoriju samo sta ce po defaultu raditi kao ddr400 (fsb200) no kako sumnjam u tvoje overcloakerske mogucnosti i aspiracije neka brand name DDR memorija tipa A-Data,Kingmax, Twinmos,Corsair u svojoj najeftinijoj DDR400 inacici ce ti biti sasvim dovoljna no uzmi ili 1 "keks" od 512Mb ili 2 od 512Mb ovisno o financijskim mogucnostima, nemoj 2 od 256Mb...
5.1 je 6 kanalni zvuk kod kojeg imamo 5 zvucnika "satelita"(prednji ljevi,prednji desni,prednji centralni, straznji ljevi,straznji desni zvucnik) i sub. Analogno tomu 7.1 je 8 kanalni zvuk kod kojeg imamo 7 satelita i sub. Dakle te oznake na maticnoj ploci odreduju koliko ces moci zvucnika spojiti...
Memoriju mozes uvijek dodavati a od kartica koje si naveo jedino x700 dolazi u PCI-E izvedbi. Sada su vladari gornje klase graficke kartice ATI-jev x800, nVidijini 6800 i 7800...
I zakljucno Gemmy je slozio odlicnu konfiguraciju i ravnaj se po tomu...
Ja bi se eventualno "razvukao" (ako mozes) i uzeo jos sljedece:
-jedan DVD citac (preporuka:Toshiba)
-jos 512Mb DDR400 A-Data(uz ovih vec preporucenih 512Mb)
-Umjesto 6600 uzeti 6600GT, ili 6800