Macro gledaj da uzimaš 1:1, to su ti obično 100mm, iako mislim da sam vidio i jednog 60mm Tamrona. Možeš se igrati i s reverse macro ako želiš uštediti, ali tu te čeka puno vježbe.
Weather sealed...bitnije je da je objektiv takav, ako često ulaziš iz hladnog u toplo i obrnuto. Malo kišice će teško naštetiti tijelu.
Prešao sam i ja na aparat i objektiv koji su sealed (nije bilo presudno), ali svejedno furam plastičnu vrećicu sa sobom ako počne kiša. Nikad ne znaš do koje mjere je sealed
FPS-i su ti nebitni ako ne fotkaš sport. Moj ima 13 FPS-a, dosad još nisam nijednom to iskoristio...

2 FPS-a nećeš osjetiti, osim na potrebi za bržom karticom.
Baterija...pogledaj koliko si odjednom maksimalno okinuo fotki. Ako fotkaš cjelodnevno vjenčanje jednim aparatom, možda ti zatreba dodatna baterija. Ovako, nema smisla.
Prošli aparat mi je mogao preko 1000 fotki okinuti na bateriji. Mjesec dana fotkanja
Čini mi se kao da si ubacio oba u snapsort i onda nabrojao stvari u kojima je D7100 bolji.
Da kupuješ, a nemaš ništa, onda D7100. Nadogradnja nema smisla. Samo bacaš puno love, a ne dobivaš ništa što ti nužno treba.