View Single Post
Staro 25.03.2014., 21:23   #689
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Macro gledaj da uzimaš 1:1, to su ti obično 100mm, iako mislim da sam vidio i jednog 60mm Tamrona. Možeš se igrati i s reverse macro ako želiš uštediti, ali tu te čeka puno vježbe.

Weather sealed...bitnije je da je objektiv takav, ako često ulaziš iz hladnog u toplo i obrnuto. Malo kišice će teško naštetiti tijelu.

Prešao sam i ja na aparat i objektiv koji su sealed (nije bilo presudno), ali svejedno furam plastičnu vrećicu sa sobom ako počne kiša. Nikad ne znaš do koje mjere je sealed

FPS-i su ti nebitni ako ne fotkaš sport. Moj ima 13 FPS-a, dosad još nisam nijednom to iskoristio... 2 FPS-a nećeš osjetiti, osim na potrebi za bržom karticom.
Baterija...pogledaj koliko si odjednom maksimalno okinuo fotki. Ako fotkaš cjelodnevno vjenčanje jednim aparatom, možda ti zatreba dodatna baterija. Ovako, nema smisla.

Prošli aparat mi je mogao preko 1000 fotki okinuti na bateriji. Mjesec dana fotkanja

Čini mi se kao da si ubacio oba u snapsort i onda nabrojao stvari u kojima je D7100 bolji.
Da kupuješ, a nemaš ništa, onda D7100. Nadogradnja nema smisla. Samo bacaš puno love, a ne dobivaš ništa što ti nužno treba.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote