View Single Post
Staro 25.03.2014., 11:45   #1129
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor gesaugen Pregled postova
nameće se pitanje onda na koju shemu bi mi DDR3 1333 memorija ili čak DDR2 1066 mogla raditi na takvoj ploči ako ne smijem taknuti u fsb?
jel to može biti do proca, možda da je zaključan pa odbija promjenu fsb-a? (lupam napamet)

ova moja vraća proc. memoriju sam ostavio na defaultu. ili bih trebao prvo probati s memorijom i njenim možiteljem pa tek onda dirati proc?
DRAM : FSB ratio iliti djeljitelj memorije.
Kod OC-a je preporučljivo staviti na 1:1 jer ako si ostavio na defaultu onda sa dizanjem FSBa dižeš i memoriju i tu ti je problem.

Citiraj:
Autor gesaugen Pregled postova
mene zanima da dizanje samo voltaže može uzrokovati nestabilnost. dakle da uopće ne klokam proc već mu samo dignem voltažu, hoće li biti stabilan? mislim to pitam čisto da se ne gnjavim s tim parametrom u početku već da dignem voltažu na nekakav max koji proc može podnijet a onda da samo testiram stabilnost dizanja fsba i množitelja
Ako digneš voltažu više će se grijati, a to može uzrokovati nestabilnost.
Nema smisla pržiti procesor prevelikim naponom, cilj je naći omjer napona i fsb-a na kojem je sistem stabilan i na kojem su temperature relativno pristojne sa coolerom koji imaš.

Da ne duljimo, pročitaj si ovo i ugodnu zabavu