Molio bih pomoć oko odabira kućišta, napajanja i (najbitnije) matične ploče za novi komp. Postojeće računalo je upisano pod moj komp. Nadogradnju bih radio u dva dijela. Prvo bih išao s procesorom, pločom, SSD-om, kućištem i napajanjem. Ostalo bih uzeo iz starog kompa.
Procesor će biti I7 3770, a SSD Samsung 250GB. To sam više/manje odlučio. Osim ako se pokažu nedostupni.
Za ploču, kučište i napajanje sam predvidio max 1.800kn. Sam sastavljam računalo tako da komponente mogu biti iz raznih trgovina.
Evo mog prijedloga:
Kučište: Corsair carbide 300R - 559kn (E digital)
Napajanje: Seasonic SS-620GB, 620W - 550kn (diskon 24)
Matična ploča: tu se dilemim između tri:
1) Gigabyte s1155 GA-Z77-DS3H - 629kn (E digital)
2) MSI Z77A-G43 - 599 (svijet medija)
3) ASUS P8Z77-V LX - 651 (Uzi shop)
Ukupno od 1708 do 1760.
Računalo bi trebalo izdržati najmanje 5 godina kao primarno računalo, te još 5 godina za igranje uz smanjenje postavki. Komponente bi trebale biti izdržljive. OC bi eventualno radio dizanjem multiplikatora za 4 koliko navodno ide kod 3770 procesora, te eventualnim dizanjem FSB-a za 5%, tako da bi ploča trebala podržavati OC u nekoj manjoj mjeri. Nadalje, napajanje (i ploča) bi trebali gurati procesor na max 4,5 GHz, te dvije radeonke 280X u CF-u.
U drugoj fazi (kad sakupim love) bi išli grafička, HD, RAM, monitor DELL U2412M i druga periferija.
Molim mišljenja i savjete.