Citiraj:
Autor gesaugen
Pitanje: na koju foru vi nađete tak jeftine procove na ebay-u? eno ja najjeftiniji našao E5410 E0 za sveukupno 27,98€ te L5420 C0 za 32,02€. o ovim vašim za 13€ ni za lijek...
|
E5440 E0 za 38 GBP (cca 350 Kn, shipping uračunat)
Ovo je već odavno neka "OK" cijena za ovakav proc.
Vjerovatno se može naći i bolje, samo treba zasukati rukave i kopati.
Citiraj:
Autor gesaugen
također ovi adapteri ko da su od zlata - kinezi koji inače sve daju za 1$ ovo su odlučili cijenit 5$/kom. pljačka!
|
5 dolara 10 komada još uvijek, jedini je problem što ne primaju PayPal.
Citiraj:
Autor gesaugen
zanima me i da li moram kupovati novi hladnjak za proc ili mogu koristiti ovaj stock koji sam dobio sa s775
|
Ako je onaj debeli stock sa bakrenom jezgrom trebalo bi biti oke. Osim ako ne ubodeš X seriju jer je njih malo teže rashladiti pogotovo ako su OC.
Citiraj:
Autor gesaugen
hvala na savjetu
no trenutno imam E2180 siroteka i iskreno, jedino što primjećujem kao minus u gaming performansama je da proc više radi ako je igra zahtjevnija ali ne i da je usko gro, dakle samo da je iskoristivost proca veća.
|
Kojeg god Quad Core Xeona sa 12 MB Cache ubodeš komp će procvjetati
Citiraj:
Autor gesaugen
također ovog xeona L sam napikirao umjesto E zbog manje zahtjevne potrošnje (50W naspram 80W) jer sam na granici sa napajanjem (Corsair VX 450W). Za grafulju big uzeo štedljivi GTX 750 Ti i voila - granično igranje u 1920x1200 za nevelike pare (barem u teoriji)
|
Ako nemaš puno diskova i kojekakve lude periferije poštekano u komp mislim da je 450W prave snage i više nego dovoljno za E-seriju Xeona. (pogledaj pod "moj komp" šta sve meni fercera na 550W bez ikakvih problema)