View Single Post
Staro 24.03.2014., 10:52   #1106
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor gesaugen Pregled postova
Pitanje: na koju foru vi nađete tak jeftine procove na ebay-u? eno ja najjeftiniji našao E5410 E0 za sveukupno 27,98€ te L5420 C0 za 32,02€. o ovim vašim za 13€ ni za lijek...
E5440 E0 za 38 GBP (cca 350 Kn, shipping uračunat)
Ovo je već odavno neka "OK" cijena za ovakav proc.
Vjerovatno se može naći i bolje, samo treba zasukati rukave i kopati.

Citiraj:
također ovi adapteri ko da su od zlata - kinezi koji inače sve daju za 1$ ovo su odlučili cijenit 5$/kom. pljačka!
5 dolara 10 komada još uvijek, jedini je problem što ne primaju PayPal.

Citiraj:
zanima me i da li moram kupovati novi hladnjak za proc ili mogu koristiti ovaj stock koji sam dobio sa s775
Ako je onaj debeli stock sa bakrenom jezgrom trebalo bi biti oke. Osim ako ne ubodeš X seriju jer je njih malo teže rashladiti pogotovo ako su OC.

Citiraj:
hvala na savjetu
no trenutno imam E2180 siroteka i iskreno, jedino što primjećujem kao minus u gaming performansama je da proc više radi ako je igra zahtjevnija ali ne i da je usko gro, dakle samo da je iskoristivost proca veća.
Kojeg god Quad Core Xeona sa 12 MB Cache ubodeš komp će procvjetati

Citiraj:
također ovog xeona L sam napikirao umjesto E zbog manje zahtjevne potrošnje (50W naspram 80W) jer sam na granici sa napajanjem (Corsair VX 450W). Za grafulju big uzeo štedljivi GTX 750 Ti i voila - granično igranje u 1920x1200 za nevelike pare (barem u teoriji)
Ako nemaš puno diskova i kojekakve lude periferije poštekano u komp mislim da je 450W prave snage i više nego dovoljno za E-seriju Xeona. (pogledaj pod "moj komp" šta sve meni fercera na 550W bez ikakvih problema)