Citiraj:
Autor Drug Brko
Moj savjet ti je da ideš odma na to. Ako Xeona ne poteraš preko 3,4 GHz, slabe vajte ćeš imat od njega i od igranja. Radije odma idi na i3. Friendly advice.
Taj Xeon ima mali množitelj a FSB pitanje jel ide visoko.
|
hvala na savjetu
no trenutno imam E2180 siroteka i iskreno, jedino što primjećujem kao minus u gaming performansama je da proc više radi ako je igra zahtjevnija ali ne i da je usko gro, dakle samo da je iskoristivost proca veća. To vidim jer neke polu-zahtjevne 2D/polu3D igre (npr. Shadowrunner returns) idu skroz fino u 1920x1200 (kolka mi je nativna reza monitora) s također fosilnom ATI HD4670 samo što vent od proca se krene vrtit ko sumanut jer je opterećeniji neg inače. dakle iskreno gledajući tek je tada iskorišen u potpunosti. stoga mi je glupo kupovati skuplje komponente ako će biti iskorišteni, pucam napamet, svega 20-30% dok bi ove starije iskoristio kao sada 80-90%. Dakle gledajući po iskoristivosti u igrama nemam baš nekog motiva za odriješit kesu (osim da mi brojke u igrama izgedaju ljepše, no igrivost da je jednaka. nisam jedan od onih što pate na visoki fps)
također ovog xeona L sam napikirao umjesto E zbog manje zahtjevne potrošnje (50W naspram 80W) jer sam na granici sa napajanjem (Corsair VX 450W). Za grafulju big uzeo štedljivi GTX 750 Ti i voila - granično igranje u 1920x1200 za nevelike pare (barem u teoriji)
Citiraj:
Autor sipe
...
|
javim ti se na pm da ne oftopičarim ovdje
Citiraj:
Autor Ergometar
Ako želiš poklonim ti jednog uz uvjet da dođeš do mene...
|
imaš PM