View Single Post
Staro 24.03.2014., 02:48   #4
Denis007
Registered User

Denis007's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Imao sam m55plus-s3g i vidio sam još par komada i svaki put isti problem na njima: chipset se zagrijava (pošto je odmah ispod procesora) pa se nakon nekog vremena odlemi i imaš takve probleme. Koju si matičnu kupio? Koje je napajanje? Otvori napajanje i provjeri kondenzatore
Napajanje sam otvarao bez obzira što sam ga testirao na svom kompu, i isto tako svoje napajanje sam probao i ista je stvar bila.

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Vizualno pogledaj dal na ploči ima napuhnutih kondenzatora. Ako ih ima, treba ih zamijeniti drugima iste vrijednosti. Ako nema, trebalo bi odlemiti kondenzatore pored čipseta i instrumenom provjeriti njihovo stanje, ali za to ne znam kolko imaš alata i znanja.

Što se tiče ove ploče koju si kupio, moguće je da si uzeo neispravnu, a moguće da ne podržava neku komponentu.
Vizualno znam i ja provjeriti kondenzatore, makar se mogu i odozdo napuhati pa zezne čovjeka. Uglavnom, imam lemilicu i probat ću skinuti kondenzatore, u firmi imam instrument za mjerenje kondenzatora. Nije mi jasno kako se to grije od procesora, stock cooler nikad nije dao procesoru preko 40 i kusur celzija. Uvijek je na vrijeme prašina ispuhana tako da nemam pojma... Probat ću pa vidjet.

Matična koju sam kupio je AM2+, novija i podržava samo više toga od ove moje.
Intel Core2 Duo E7500 2.93GHz, GIGABYTE GA-P43-S3L, 2x 2GB DDR2 Kingmax PC2-6400, PowerColor Radeon HD4870 1GB GDDR5, Chieftec 550W A85, Hitachi DeskStar 1TB HDS721010CLA332, LG Flatron W2242T, Creative Labs Sound Blaster Audigy SE / Logitech X-540 5.1 sound system
Denis007 je offline   Reply With Quote