View Single Post
Staro 24.03.2014., 01:07   #1196
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Evo da reportam...

Provjerio danas(tj jucer -nedjelja,jel) preko pc companiona jel dosao 4.4.2 za moj z1..
Kad ono, gle vraga, je..

Krenuo s backup-om i svim ostalim...

Cista instalacija naravno, da sve prode sto glade...
Novi fw izgleda zrelije, cisce, glatko radi, baterija jos ne znam kakva je jer je tek dan prosao, ni toliko...
No, nisam ostao na stock dugo..
Nakon 5 min sam poceo skupljati file-ove za root/downgrade/upgrade...

Razlog?
Razlog je taj da je sd kartica na 4.4.2 postala skoro pa neupotrebljiva.
Aplikacije ne mogu zapisivati na nju jer je u 4.4.2 uvedena zastita od pisanja radi sigurnosti (nema logike jer vazne stvari se drze i desavaju na mobu) i zbog toga moj voljeni Airdroid vise ne radi ..
Kao ni dosta ostalih prog kao npr preglednici slika i videa(ne mogu brisati ,kopirati podatke na karticu).
Ima nacina za zaobici djelomicno, ali jedini nacin za potpuno zaobici je root i sdfix sa play store instalirati...

U protivnom aplikacije koje pokusavaju pristupiti podacima a to ne mogu zbog novog sistema "sigurnosti" uzrokuju battery drain(tako kazu na xda)

Tako sam trenutno na 4.4.2 root-anom, prema uputstvima s xda developers.

Napomena svima koji ce se sa svojim z1 uputiti istim putem:
Upgrade na root-ani 4.4.2 jos nije 100% sigurna, neki korisnici javljaju razne probleme(nemaju pristup pisanju u system folderu makar imaju root, nakon update na 4.4.2 ne mogu uci u recovery...)
Jedan od njih imam i ja a to je da imam root ali ne mogu editirati system folder... No titanium backup, xposed framework, i slicno rade normalno.
Ja s tim mogu zivjeti, bar dok ne dode neko bolje rjesenje...

Osim toga, ftf fw koji je pre-root-an je za francusku ili ne znam koju regiju u opcijama mreze nema mogucnost odabira samo 2g mreze, vec su opcije lte/3g/2g, 3g only i 3g/2g

U svakom slucaju, i kod metode s root-om i stock , potrebno je sve brisati s uredaja da ne dode do problema(kamera i nedavno pokrenuti programi ne rade kako treba su najcesci od njih...)

Eto toliko od mene za sada, javim se s dojmovima (ako ih bude) za koji dan
thezero je offline