Citiraj:
Originally posted by Trash
Recimo, Abit SI-1N, jako fina ploca.. Ili bilo koja ploca bazirana na ServerWorks chipsetima. To je za mene *HIGH END* ploca.. Ove MAX serije su vise drkalice za po doma sa puno perifernih uredjaja.
|
Postoji potrošačka elektronika i hi end elektronika. Između njih je velika provalija. Nema potrebe da se prepirete jer niti jedan nije u pravu.
Abitova MAX serija je namijenjena za kućne korisnike koji žele u svoj komp prištekati kameru, foto aparat, printer, scaner i frižider. Uglavnom sve za je...vanje sa kućnom kolekcijom slinavih trenutaka. Nikako nije namijenjena za servere, ozbiljne radne stanice, servisne strojeve i sl. Iako zadovoljavaju i te uvjete zbog dobre brzine i stabilnosti.
To što druga firma za jednu proizvodi, sklapa i distribuira određeni dio ili kompet je normalna politika u svijetu elektronike. Tako je i SONY stavljao u svoje televizore ISKRA kondenzatore. Ne zbog toga što su jeftini (i nisu bili) nego što su kavalitetni. To su i potvrdili tako što su zalijepili SONY na taj aparat. Da nisu bili zadovoljni rezultatom zalijepili bi nešto drugo. Da su bili oduševljeni zalijepili bi Fisher. Dok je bio u fazi testiranja na njemu je bio SANYO.Tako se može dobiti SANYO televizor koji će pokopati i prave HI END uređaje. Ja sam imao jedan takav Walkman. Taj je bio test poligon za SONY model koji je izašao nakon 1 godinu i bio je duplo skuplji i nešto lošiji. Tada su to bili najskuplji modeli na tržištu.
To je bilo dosta davno, a ista stvar funkcionira i danas. Ako sam kupio ABIT ploču, kupio sam tu kvalitetu. Koji su dijelovi zašvasani gore, nije moja briga. Znam da ću dobiti ono što piše na kutiji (osim kod Info-gamadi).
Svaka firma ima svoju poligon firmu i firmu za škart, a neke i firmu za vrhunske modele.
Tu dakako postoje i alternative. Epox sa svojom pločom sa AMD chipsetom se pokazao kao izuzetno dobra ploča. Krivac je naravno AMD chipset s kojim je ABIT iz nepoznatog razloga u zavadi.
E sada mi je dosta pisanja.
ABIT - Takes You to the Top. Speed - Stability - Power