Pozdrav svima,
Imam pitanje vezano uz instalaciju bnet opreme. Naime, trenutno renoviram stan i htio bih uvesti kanalice u zidove kroz koje će bnet tehničari, nakon što završim s renoviranjem i naručim uslugu, provesti potrebne kablove. Planiram provesti 2 kanalice - jedna od hodnika zgrade do boravka i druga od boravka do sobe gdje bi mi stajao drugi tv. Uzeo bih 2D (flat internet + TV) - wireless modem/router i HBO Premium HD paket. Pretpostavljam da ću dobiti Albis 8100 HD digitalni prijemnik.
Sada me zanima koliko će i koje žice tehničari trebati provući kroz tu prvu kanalicu od hodnika zgrade do mjesta u boravku gdje bi mi stajala sva oprema (router, digitalni prijemnik i tv).
Također me zanima točno na koji način se spaja sva ta oprema?
Ovako sam ja shvatio da to sve funkcionira pa ako sam nešto pogriješio molio bih vas da me ispravite:
Tehničari provlače jedan koaksijalni kabel kroz prvu kanalicu od hodnika zgrade do mjesta u boravku gdje se taj kabel spaja na splitter iz kojega jedan koaksijalni kabel spajam na koaksijalni ulaz digitalnog prijemnika, a drugi u wireless modem/router. Digitalni prijemnik i modem spajam LAN kablom. Digitalni prijemnik spajam s tv-om u boravku s hdmi kablom.
Što se tiče tv-a u sobi - na koaksijalni izlaz hd digitalnog prijemnika spajam kabel koji provučem kroz drugu kanalicu koja vodi od boravka do sobe i spajam direktno u tv.
Hvala puno!