View Single Post
Staro 20.03.2014., 22:43   #156
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Zašto me tjeraju da na semaforu stojim sa stisnutom spojkom? Krije li se iza toga neka crna magija ili kaj? Pa noga mi otpadne dok 5 minuta grčevito stišćem to čudo, nemam pojam zašto ne smijem izbaciti iz brzine kao sav normalan narod...
Možda će se neki uvrijediti, al, zbog hrpe tog "normalnog naroda" koji voli držati auto u leru dok su prvi/drugi/eventualno treći na semaforu (ovi kasnije bez pol frke stignu ubaciti u brzinu) kroz jedan ciklus semafora prođu npr. 5 auta umjesto 8. Često se desi da dok se oni sjete pritisnuti spojku, dok prebace u prvu brzinu, dok počnu otpuštat spojku već bi dva auta prošla kroz semafor. Zaredaš više takvih i dobiš ono kaj se često desi u ZG-u. Jedino ako poznaš semafor i znaš otprilike kad bi ti došlo zeleno onda ok, al nemoj da se desi da kočiš promet zbog tog. Zato je mene moja instruktorica učila da ako sam među prva dva/tri auta i ne poznajem semafor nek držim pritisnutu spojku i da sam u prvoj brzini da mogu krenuti kad mi se okreće zeleno.
Tu bi dobro došli semafori kakvi su u Varaždinu jer tamo skoro svaki semafor ima svoj timer gdje ti pokaže koliko dugo će biti zeleno, odnosno crveno. Šteta što takvih nema u Zagrebu.
morbid_angel je offline   Reply With Quote