View Single Post
Staro 20.03.2014., 19:24   #194
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
eh, nisu bez razloga zaključali postavke ruterima
bolje za njih, jednostavnije za nas

trebaš nešt napredno? kupi drugi ruter i nek ti ovog bace u bridge pa zaboraviš na njega.
mijenjaš operatera? samo staviš svoj ruter, promijeniš podatke za spajanje i miran si

što se mene tiče, radije dam jednokratno do 500kn za kvalitetni ruter koji ima kvalitetno složeni QOS i firewall i da mi se ne resetiraju postavke svaki put dok se sprdne njima napraviti update firmvera

a i juzerima treba samo omogućiti mijenjanje wlan passworda i otvaranje portova
Za njih je sigurno bolji remote bigbrother nad zaključanim ruterima, ali ne znam koliko je to sigurno za korisnika. Uvijek me pikalo u oči to kaj bilo koji čestiti zaposlenik u tvojem provideru može za 1 min doznati podatke o wifiju kojeg imaš, fino se prvom prilikom sparkirati pred tvoju kapiju i malo haračiti po pedofiliji bez poslijedica Baš me zanima koji to mehanizam štiti korisnika od ovakvog scenarija.

I uvijek me nerviralo ono debilno iznajmljivanje rutera u be neta. Dokle god imaju takvu politiku njihova 'usluga' neće me vidjeti premda u stanu već postoji infrastruktura za sve. Razmišljam duže vrijeme o njima, ali taj nesretni najam zraka i investicija u dodatnu opremu (da možeš imati normalan net na x uređaja istovremeno preko onog njihovog osnovnog krampa od rutera) je nešto kaj ne mogu probaviti.
Valley7 je offline   Reply With Quote