Citiraj:
Autor blava
Htjedoh pitati,ima li koje vjezbe dostojne da zamijeni deadlift ?
Idem 2,5 mjeseca u teretanu,ne radim deadlift radi straha od ozljede jer nema mi tko pravilno pokazati,za ledja radim vucenje na lat spravi iza glave,veslanje na spravi,jednorucno veslanje bucicom i eventualno lednjaci mozda nekada vucenje na lat spravi ispred glave.
Ledja najvise mrzim raditi,planiram poceti zgibove,znam trebao bi,ali to me ubije jednostavno ...
|
Da ne citiram par referenci na ovaj post totalnih nupućenosti idiotizama o općenito gluposti i nekolicina se nađe uvrijeđena
Čučanj, mrtvo, rameni potisak, bench i i zgibovi jesu najbolje vježbe za snagu masu itd... no nisu nezamjenjive a neke su i izuzetno opasne.
Dali su te ikada bolila leđa? Tvog oca? Djeda možda?
Ako je ijedan od odgovora potvrdan za sada ni ne razmišljaj o čučnju s opterećenjem i mrtvom dizanju.
Općenito ako se sportom baviš 2 mjeseca nemaš razloga razmišljati o tim vježbama, valja prvo pripremiti tijelo barem 6-12 mjeci ili naprimjer prije minimalno prije 18 god.
Ovo ti pišem dobronamjerno iz perspektive bivšeg dizača utega i osobe s operiranom kralježnicom usprkos 20god treninga u raznim sportovima i rada po PSu.
Ukoliko nemaš nikog da ti pomogne oko tehnike i vježbanja općenito mani se ovih vježbi i baziraj se na kalistenici za početak.
Ako ipak zanemariš moj post proguglaj YT kanal od Eliota Hullsea strenghtcamp ima valjda najbolji tutorial za DL na netu koji sam vidio.