View Single Post
Staro 18.03.2014., 08:01   #806
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Htjedoh pitati,ima li koje vjezbe dostojne da zamijeni deadlift ?
Idem 2,5 mjeseca u teretanu,ne radim deadlift radi straha od ozljede jer nema mi tko pravilno pokazati,za ledja radim vucenje na lat spravi iza glave,veslanje na spravi,jednorucno veslanje bucicom i eventualno lednjaci mozda nekada vucenje na lat spravi ispred glave.

Ledja najvise mrzim raditi,planiram poceti zgibove,znam trebao bi,ali to me ubije jednostavno ...
Da ne citiram par referenci na ovaj post totalnih nupućenosti idiotizama o općenito gluposti i nekolicina se nađe uvrijeđena

Čučanj, mrtvo, rameni potisak, bench i i zgibovi jesu najbolje vježbe za snagu masu itd... no nisu nezamjenjive a neke su i izuzetno opasne.

Dali su te ikada bolila leđa? Tvog oca? Djeda možda?
Ako je ijedan od odgovora potvrdan za sada ni ne razmišljaj o čučnju s opterećenjem i mrtvom dizanju.

Općenito ako se sportom baviš 2 mjeseca nemaš razloga razmišljati o tim vježbama, valja prvo pripremiti tijelo barem 6-12 mjeci ili naprimjer prije minimalno prije 18 god.

Ovo ti pišem dobronamjerno iz perspektive bivšeg dizača utega i osobe s operiranom kralježnicom usprkos 20god treninga u raznim sportovima i rada po PSu.

Ukoliko nemaš nikog da ti pomogne oko tehnike i vježbanja općenito mani se ovih vježbi i baziraj se na kalistenici za početak.

Ako ipak zanemariš moj post proguglaj YT kanal od Eliota Hullsea strenghtcamp ima valjda najbolji tutorial za DL na netu koji sam vidio.
6Finger je offline   Reply With Quote