View Single Post
Staro 16.03.2014., 21:33   #353
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Po meni to nije napredak... Želim žestoke bolide, a ne da ovogodipnji najbrži krug bude 4 sekunde sporiji od onog iz prošle sezone. Želim da vozač napada onog ispred sebe ako treba 10 krugova u nizu, a ne da se vucara iza njega 20 krugova da ga pokuša proći kroz boxeve... Turbo era ne bi bila toliko loša da nema toliko ograničenja, jednostavno ovo treba biti najelitnije trkačko natjecanje, a bolidi su sve sporiji.

Pa nisu oni sporiji po krugu zato što su slabiji, nego zato što imaju manje gripa više snage, okretnog momenta i teže ih je voziti.Sam Rosberg je izjavio da nikada nije vozio ništa tako brzo i jako, te da ne može vjerovati šta se događa kada stisne gas ,te da niti jednom u utrci nije išao flatout sa gasom(na naglo) a sa prošlogodišnjim je skoro na svakom izlasku iz zavoja tako izlazio.
A na kraju ovogodišnji bolidi su značajnije brži od proslogodišnjih, tako da prestanete pričati gluposti o brzini.Ovo je izvadak iz jednog od članaka koji se mogu na netu, tu je rosbergova izjava;

At full tilt in a straight line, this year’s Formula 1 cars emit a tamer sound than the class of 2013, however, the top speeds of the new turbo V6s are significantly higher, thanks to reduced downforce and an impressive engine-plus-ERS maximum of almost 900 horse power.
In Nico Rosberg’s hands, the currently dominant new W05 Mercedes is almost as quick over a full lap as the German’s pole of 2013.
Cornering speeds are lower, but at full speed, the cars are much faster — Fernando Alonso’s 2014 Ferrari clocked 336 km/h in Bahrain, compared to a top speed of 314 during the island Kingdom’s grand prix last year.
“We are incredibly fast on the straights,” Rosberg told Auto Motor und Sport. ”I would guess that at Monza we will be doing 360.”

Zadnje izmijenjeno od: Prki. 16.03.2014. u 21:43.
Prki je offline   Reply With Quote