Citiraj:
Autor MAGARAC
Ja sam mislio da si ih nasao pred vratima i da nisi imao srca ostavit ih same sa tim tuznim ocima.
|
Nepotreban sarkazam

al ako ikad nadjem jednu ostavit cu je tebi pred vratima
Citiraj:
Autor MAGARAC
To netko nas uzgaja ili se uvozi i dal je onda moguce imat i druge vrste otrovnica i jer treba kakava dozvola za drzanje? Pretpostavljam da jest jer sam vidio kolekciju sa mambama, gabonkom, raznim viperima i sl.. U svakom sl. sretno u potencijalnom poslu. U US se okrece lova na tome, valjda ko cijela HR ekonomija.
|
Nasi tu i tamo ali slovenci i svabe su jaki u tome. Ako ides u uzgoj trebaju ti papiri i to se rjesava preko DI i uzgajatelja od kojeg si uzeo zmije.
Ovo je bio "nas" najjaci uzgajivac otrovnica ( i jedan od jacih u europi)
http://www.youtube.com/watch?v=9OYBWXNyYEo , ali je nazalost poginuo u prometnoj nesreci. Ovako nesto se ne vidja cesto, nadam se da cu i ja jednog dana ovako nesto ostvariti. Obratiti paznju na kutiju s protuotrovima kraj vrata i obavezno gledati u HDu

Njegova obitelj je po njegovoj zelji sve zmije poklonila zagrebackom zoo-u, tako da ako se ikad odlucite posjetiti zoo, to su sve njegove zmije(otrovnice).
Citiraj:
Autor MAGARAC
Btw. znam gledat na youtubeu ViperKeepera i zanimljivo mi je to. Frajer je nevjerojatno stalozen kad radi sa njima. Bas sam jucer gledal kak je pustil King cobru, Elvisa u setnju po kuci i zmija ga se uopce ne boji, kolko ju to moguce. Gledal sam kak je trpal i crnu mambu u kantu i koje je to zlo od zmije, totalna razlika od Kinga.. Ovo, https://www.youtube.com/watch?v=2xt799dWkAA
|
Normalno je da se ona njega ne boji, nije normalno da on nema "straha" od nje

a kod crne mambe smijes samo jednom pogrijesiti tako da ovo sto on radi ( svaka cast na kolekciji , znanju i iskustvu) ne odobravam u nijednom pogledu.
Citiraj:
Autor JohnnyBoy
Cek a koliko su zapravo bezopasni ti pauci ako i jesu zapravo i koliko otprilike kosta odrzavanje takve zvijeri mislim na pauka 
|
Svaki pauk je otrovan (tarantula), samo neki vise, neki manje. Vecinom su tarantule starog svijeta otrovnije i ne bacaju iritirajuce dlacice. Npr iz roda Chilobrachys, haplopelma, poecilotheria, su ajmo rec jako otrovne i ne preporuca se drzanje pocetnicima, dok jednu G. roseu moze drzati svatko( iako i one znaju bit zajebane). Dobra stvar je sto otrov tarantule ne izaziva anafilakticki sok jer im se otrov sastoji od peptida a ne od proteina i ezima kao kod zmija,pcela, dakle nema alergijske reakcije... Jedan od mojih mirnijih primjeraka :
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n..._6515328_n.jpg ( inace ovo ne radim niti to volim raditi ali cisto za neki pojam velicine). Trosak ti je u startu 100 kn terarij, 50 kn treset (zemlja), par kn kokos iz konzuma kojeg razbijes i napravis skroviste i 30 ak kn par umjetnih biljaka. Hranis ju svakih 5-7 dana, 100 zohara ti je 50 kn. dakle 200 tinjak kn odmah i onda samo hrana

jos nesto, nikad ne kupovati zivotinje i opremu u petcentru i slicnim trgovinama jer su visestruko skuplje i precjenjene a zivotinje u katastrofalnim uvjetima.Preko foruma i grupa n FB se nadju odlicne stvari po stvarno niskim cijenama, plus ako kupujete zivotinju dobijate ju direktno od uzgajivaca s kojim mozete ostati u kontaktu. Samo za usporedbu, exo terrin terarij 30x30x30 cm je 550 kn u petcentru, kod staklara je bolji terarij oko 150 kn