View Single Post
Staro 15.03.2014., 13:32   #560
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Opet se vracam ja sa svojim "futureproof" dilemama..

Dakle s obzirom da nisam jos kupio osnovne komponente, pojava osjetno snizenih FX-9370 me dovodi u sasvim novu napast.

Trenutna razlika izmedju FX-8350 i FX-9370 je 300 kn - sto odmah zanemarujem kao faktor, jer kao sto sam rekao 300/600/1000kn amortiziranih na 5 god. mi nista ne predstavlja.

No sa 220W TDP-jem (FX-9370) se javljaju mnogi novi problemi, koji opet nisu nepremostivi (nadam se)

Koliko sam uspio odraditi 'due diligence' Sabertooth MBO, Noctua-D14 i Antecovih 5X 120mm i 1X 200mm vent bi se trebali nositi sa tim procesorom,
a ako ce se taj stroj koristiti iskljucivo za sporadicnu obradu videa/photoshop i gaming, a ne 24/7 - ni potrosnja struje me pretjerano ne zabrinjava.

E sad, prvenstveno me zanima - s obzirom da masovno online svi trube kako je to zapravo 'nafureni' FX-8350, dali nebi bilo iskljuceno undervoltati i underclockati ga na napon i taktove Fx-8350 !? Time smanjiti strest na system, cooler i konacno TDP ? I kada dodje vrijeme imati zagarantiran one button OC sa defaultnim postavkama ? ..i mozda i eventualnih 5 Ghz jednog dana kada mi komponente ne budu vise toliko mile.. :O

Misljenja ?