Sada imam situaciju da mi je u jednoj kuči ADB ruter na kojem je ADSL, a u drugoj sx763(OpenWRT). Ono što sam uspio je spojiti se bežično kao klijent sa Simensa na ADB i dobio adresu iz rangea 192.168.1.0 na wifi interfaceu OpenWRT-a. Na Simensu sam na žičnom interfaceu kreirao drugu mrežu 192.168.2.0, uključio masqurade i sada laptop koji je priključen na Siemens kablom može na internet. Još sam na ADB dodao statičku rutu za 192.168.2.0 tako da se računala sada međusobno vide na obije mreže.
Ali ja bi želio da i iz druge kuće mogu pristupati internetu bežično koristeći OpenWRT na Siemensu. Iz kuče gdje je Simens sa gornjeg kata mi uopče ne vidi ADB pa bi OpenWRT iskoristio kao ekstender ili repeater.
Međutim dokumentacija navodi da WDS i slične stvari rade sa Broadcom čipovima, ali ne sa Atherosima. Pošto ima veliki broj mogućnosti molio bih nekog ko je uspio složiti ovako nešto sa SX763 i Openwrtom i nekim ADSL ruterom koji uopće nema WDS, a ima izlaz na internet da me uputi u dobrom pravcu.