View Single Post
Staro 14.03.2014., 17:13   #680
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Jel ti A6000 baš nužno potreban. Uzmi si A3000 za početak, lako tijelo promijeniš za koju godinu. Objektivi su ti bitniji dugoročno
Jasno da su objektivi zapravo najbitniji. Ali ovaj A3000 mi se ne sviđa nikako. Niti je full frame DSLR, niti ima puno prednosti mirrorlessa. 99% mi A6000 nije nužno potreban, a ispod NEX-5 ne bih išao. Od Sonyja ostaju NEX-5T, NEX-6L, A6000. Kraj NEX-6 ovaj A6000 mi izgleda puno bolji / dobar update za samo $100 više, a koliko vidim jako je blizu NEXu-7.

Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Ako ne gledaš samo Sony, pogledaj Olympus E-M10. Uzmeš ga s nekim kit objektivom recimo 14-42 i onda se još malo isprsiš i uzmeš Oly 25mm i Oly 45mm oba f1.8. Kad si već tamo. Kasnije će ti biti žao

Generalno gledajući, m4/3 sustav će uvijek biti manji od APS-Ca pa ako ti je kompaktnost bitna, tu nema konkurencije. Osim toga, za njega imaš daleko veći izbor staklovinja (nativnog govorimo, ovo s adapterima nema previše smisla ako se gleda kompaktnost).

Eto, za razmisliti...
Ne gledam samo Sony, ovaj Olympus izgleda zanimljivo, a sad moram ići čitati puno o njemu. Hvala na preporuci. Više me zanima kompaktnost, zato nikad nisam ni kupovao pravog full-frame DSLR-a jer znam da ga ne bi skoro nigdje nosio. Ne planiram se ozbiljno baviti fotografijom, pa čak i stepenicu niže od amaterskog, ali volim okidati fotke i jako me veseli sva priča oko mirrorlessa.

Taman mi je ovih mjesec i pol do puta da se ohladim od kupnje ML ili dodatno zagrijem oko fotića.

Bojim se da na kraju ne kupim RX100MKII.
IcyTexx je offline   Reply With Quote