Citiraj:
Autor 1v@n
Jel ti A6000 baš nužno potreban. Uzmi si A3000 za početak, lako tijelo promijeniš za koju godinu. Objektivi su ti bitniji dugoročno
|
Jasno da su objektivi zapravo najbitniji. Ali ovaj A3000 mi se ne sviđa nikako. Niti je full frame DSLR, niti ima puno prednosti mirrorlessa. 99% mi A6000 nije nužno potreban, a ispod NEX-5 ne bih išao. Od Sonyja ostaju NEX-5T, NEX-6L, A6000. Kraj NEX-6 ovaj A6000 mi izgleda puno bolji / dobar update za samo $100 više, a koliko vidim jako je blizu NEXu-7.
Citiraj:
Autor doublev
Ako ne gledaš samo Sony, pogledaj Olympus E-M10. Uzmeš ga s nekim kit objektivom recimo 14-42 i onda se još malo isprsiš i uzmeš Oly 25mm i Oly 45mm oba f1.8. Kad si već tamo. Kasnije će ti biti žao
Generalno gledajući, m4/3 sustav će uvijek biti manji od APS-Ca pa ako ti je kompaktnost bitna, tu nema konkurencije. Osim toga, za njega imaš daleko veći izbor staklovinja (nativnog govorimo, ovo s adapterima nema previše smisla ako se gleda kompaktnost).
Eto, za razmisliti...
|
Ne gledam samo Sony, ovaj Olympus izgleda zanimljivo, a sad moram ići čitati puno o njemu.

Hvala na preporuci. Više me zanima kompaktnost, zato nikad nisam ni kupovao pravog full-frame DSLR-a jer znam da ga ne bi skoro nigdje nosio. Ne planiram se ozbiljno baviti fotografijom, pa čak i stepenicu niže od amaterskog, ali volim okidati fotke i jako me veseli sva priča oko mirrorlessa.
Taman mi je ovih mjesec i pol do puta da se ohladim od kupnje ML ili dodatno zagrijem oko fotića.
Bojim se da na kraju ne kupim RX100MKII.