View Single Post
Staro 14.03.2014., 15:41   #1643
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Mi smo banana republika i nema nam pomoći... Platiš jebenom DHL-u za brzu dostavu i onda ispadne da DHL (HR dio) 9 dana drži paket kod sebe jer ne može doći do kontakt broja primatelja (?!)
Na stranici im piše da ne zoveš njihovu službu za korisnike , a danas mi tip kaže da sam trebao zvati još u ponedjeljak. Tjedan dana nisu bili u stanju pronaći moj broj za kontakt koji je uredno u imeniku na informacijama i onda odjednom u petak u 13 sati se broj pronađe. Taman da ne stigneš do 14 izvaditi EORI broj i poslati im ga nazad. Čekao sam 2 sata na Carini da mi izdaju EORI broj koji nije ništa drugo nego moj OIB sa HR ispred broja. Čudo da mi to nisu naplatili.
Paket je od HongKonga kroz Njemačku (Leipzig) i Italiju (Milano, Bergamo) prošao u 3 dana !!! I onda kod nas tjedan dana stoji jer se nitko nije sjetio nazvat informacije. A nisu mi ni pismo poslali koje bi već stiglo i k meni i nazad k njima za tih tjedan dana.

Nisam nerazuman i nije problem u čekanju tih tjedan dana, ali kad sam već masno platio tu dostavu netko tko živi od toga bi se trebao malo pokrenuti da mi isporuči naplaćeno. Najgore će mi biti u ponedjeljak uplatiti neke dodatne troškove DHL koji navodno iznose 100 kn. Za što ??? Za superbrzu dostavu ?

Savjet za one koji razmišljaju na način da je bolje platiti više i dobiti paket brže : zaboravite !
Da ne živite u banana republici HR možda bi bilo smisla, ali ovako ... Uzmite free shipping i čekajte malo duže. Dođe vam vremenski na isto, a ostane vam 300 (i više) kn u novčaniku.

EDIT:
http://i.imgur.com/mBhJko5.jpg

Platio sam im i tih 100kn + PDV ali ovo im je bilo prvi i zadnji put.

Ukupno sam sa tih 125 kn dostavu platio cca 60$ da bi mobitel dobio jednako "brzo" kao i da sam uzeo free shipping. Mobitel bi mi trebao sutra stići tako da će kod DHL u Zagrebu biti 9 dana ! Ja sam ispao budala ali zato nemojte i vi. Nek se barem ljudi školuju na moj trošak

Ovih tjedan dana kod kojih piše da je pošiljka u carinjenju nije zbog carine nego navodno pošiljatelj nije napisao moj kontakt broj na paket pa su "poslali upit pošiljatelju u Hong Kong" da bi saznali broj Kad su napokon saznali broj preko Hong Konga, platio sam i paket je prošao carinu u roku od par sati.

Zadnje izmijenjeno od: kasandro. 17.03.2014. u 20:02. Razlog: Update
kasandro je offline   Reply With Quote