1. Mislio sam imbus vijke male staviti (M3 ili M4). Alternativa tome ili kombinacija sa time je kao na prošlom nedovršenom modu - finta zakovice. Ovako nekako kao na slici:
2. Narančasto bijela kombinacija ide (iznutra bijelo) poneki detalj crnom, ne bih više od toga stavljao boja. Dimmer sam probao već iz prijašnjeg eksperimentiranja. Složio sam bio 6-kanalni baziran na LM317 uglavnom počinje se neon paliti na određenom naponu samo s jedne strane, onda nekako linearno pomicanjem potenciometra se povečava dužina upaljene neonke da bi naposlijetku kad se cijela upali ostalo još malo lufta na potenciometru koji onda pojača intenzitet svijetlosti pa jače sjaji.
Ovako izgleda taj 6 kanalni i njegova izrada čak sam mu i kučište složio da ulazi u dupli CD slot ali nije doživio konkretnu primjenu:
Što se tiče izbora komponenti nisam siguran imam dvije opcije obje mATX i po mogućnosti male potrošnje energije. Za početak bi izglednija bila ova prva ili ako padne koja lovica sa strane onda dodje u izbor i ova druga.
a: matx s775 ploča/ E8400/ 4BG RAM/ GT9800/ 32Gb IDE SSD/ SATA 500Gb/ SATA DVD
b: nisam puno proučavao novije komponente, ali bi uzeo nešto bazirano na novijim štedljivijim verzijama celeron/pentium/i3 proca uz pripadajuću mbo i memoriju, 120Gb ssd, green disk 2TB, nekakvu štedljivu moderniju grafiku, ...
Što se tiče opcije b slobodno predložite neku kombinaciju jer sam ispao iz štosa pomalo (naravno unutar matx okvira i za manje novaca poželjno)...
P.S.
Svaka čast i tebi na na tvojim modovima i trudu uloženom u njihov izgled...
17.03.2014. Update:
Evo konačno uhvatio frenda za alu-lim. Dao mi je od 3mm mislio sam da cu dobiti od 2mm ali nismo htjeli rezati iz cijele nove ploče pa sam uzeo 1/2 m2 3mm od ostataka.
Ubodnom pilom sam malo izrezao po nacrtima i posložio da vidim kako ce sve skupa izgledati.
Brusilicom sam izrezao i postojeću stranicu za dobiti otvor gdje će doći plexi. Sutra cu u izvidnicu za imbus vijke i plexi pa da polako posložim bokove.
Ovako izgleda proba sa alu limovima:
18.03.2014. Update:
U iščekivanju pleksija zamolio bi za kakav savjet/prijedlog u svezi sa vijcima.
Pokušao sam X označiti gdje sam mislio staviti M5 vijke crnom točkicom sam obilježio gdje bi trebali doći M3 vijci za pleksi.
Na prvoj slici su prikazane veličine vijaka M3 i M5. Nadam se da M5 nije preglomazan?
Raspored kako sam zamislio postavljanje vijaka ... možda previše vijaka?
Sutra bi trebao dobiti pleksi od frenda pa krečem na bušenje i učvrščivanje. Nakon toga lagano šmirglanje ... pa špric kit, i onda boja (moram i za gornju stranu definitivno odlučiti kako ću prijelaze narančasto/crno/bijelo izvesti?
Nekakvo matiranje pleksija dolazi u obzir? Pokušao bi izvesti nešto ovakvo ako budem u mogućnosti ali naprimjer da viri polovično sa prednje strane prozora? Čime najlakše izvesti slikicu?