View Single Post
Staro 13.03.2014., 14:16   #669
kairos-sk
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
Trebam pomoć i nadam se da ćete mi pomoći u izboru. Trebam fotić dovoljno lagan da ga stalno nosim sa sobom, da snima kvalitetne fotografije i da je brz kod paljenja i kod automatskih postavki. Poželjan kotačić za promjenu postavki jer mi se čini da bolje odrađuje stvari nego izbornik. Jedan Sony mi je sve savršeno odrađivao ali je nešto od elektronike otišlo pa ga ne koristim više. Trenutno imam Olyplus FE-46 kupljen neplanirano na putu koji me živcira jer ne snima dobre fotke na automatici, spor je kod uključivanja i snimanja, a i baterije (AA) mi sve kraće traju.
S obzirom da se bavim svim i svačim (planinarenje, jedrenje, paragliding) i putujem dosta, treba mi nešto izdržljivo, ili bar ne jako osjetljivo, glede baterija i osjetljivosti samog fotića. A planiram snimati i makro, okolicu, ljude, kojekakve događaje u zatvorenom (izložbe i slično), video ekipe dok leti (pa bih prvenstveno zbog toga htjela veći zoom, da iz daljega mogu snimiti nešto veće od točkice u daljini - a ovdje čitam da su na takvim fotićima loše fotke). I naravno da bi sve to trebalo biti što jeftinije.

Razmišljam i o nekoj sportskoj kameri, tipa GoPro, one mogu i pod vodu, čini mi se dovoljno lagana da je stalno vučem sa sobom, ali mislim da teško može zamijeniti fotić. Netko je na nekom forumu pisao o Drift HD sportskim kamerama (bar imaju ekran pa se vidi što je snimljeno), ali nisam našla nikakav drugi komentar o njima i kvaliteti.

Možda si mogu priuštiti oboje (i fotić i kamera) ali ne istovremeno, a sa sportskim kamerama nemam nikakvih iskustava (iako su možda bolji izbor s obzirom da tražim nešto što nije pretjerano osjetljivo na tretman i uvjete rada i suživota).

Zanima me što Vi mislite i što biste mi preporučili?

Kupnja kvalitetnog fotića ili sportska kamera? Koji modeli?
kairos-sk je offline   Reply With Quote