Dobar dan!
Ja sam također novi na forumu, a registrirao sam se namjerom da dobijem uputstva s čime krenuti u obuci u IT sektoru s obzirom da nemam dovoljno znanja ni u jednom području.
Dakle što je trenutno najtraženije na tržištu, domaćem i svjetskom?
Više me zanima programiranje, a design ću naučiti usput pa možete preporučiti i najkorisniji alat za design (vidim da se gimp spominje, ili nešto drugo preporučujete).
Da li je izrada web stranica najtraženija za desktop računala i mobilne uređaje, ili možda izrada mobilnih aplikacija, ili pak čisto programiranje za neke industrijske procese, programiranje baza podataka za velike sustave, ...
Stvarno ne znam što je najperspektivnije i trenutno najprofitabilnije, pa ne znam u kojem pravcu da krenem.
Što je sa Freelancer poslovima i sličnim servisima, ima li ih u Hrvatskoj i koji su?
Muči me stotinu pitanja, što je najbolje i s čim krenuti.
Visual Studio ?
HTML ?
CSS ?
Nešto drugo ?
Vidim tu se spominje neki editor, ili note pad, ili nešto treće?
Znam da na internetu mogu pronaći sve, ali me to zbunjuje i zato Vas pitam što je najbolje.
I još, isplati li se Linux učiti ili je bolje bazirati se na Windovs okruženje, ili da učim oboje paralelno?
I što uopće moram znati od starijih programa da bi mogao učiti nove, kao npr. moram li znati c+ da bi mogao raditi u c++ ili c#?
Zahvaljujem se unaprijed na odgovorima i ispričavam se na tolikim pitanjima.