O Xiaomi-u je bilo puno riječi pogotvo Hongmi modelu, malo prolistaje starije postove, uglavnom ja imam Hongmi model evo sad skoro već i 2 mjeseca, zadovoljan što meni treba, prema HTC Desire S super, jer mi je za moje potrebe navedeni bio prespor premalo rama. Baterija mi traje od 1-3 dana ovisi kako ga koristim, prvenstveno mi je super jer mogu koristiti 2 sim kartice odjednom, što se tiće izrade ne vidim nekih neke razlike u odnosu na neke brand marke. Do nekog problema još nisam naletio, jedino nisam isprobao kako točno radi GPS jer još nisam kupio karticu pa nisam stavljal nikakvu navigaciju, testiral sam samo s GPS testom lock u roku od nekoliko sekundi, sve ok. MUIU V5 5.0 je u mojem u ženinom je 4.0, naišao sam na neka poboljšanja s 4.0 na 5.0.
Kamera za mene zadovoljavajuća, nisam primjetio neku razliku između npr HTC Desire S i ovog uređaja (ma nisam ih uspoređival) ali kad gledam slike jednog i drugog ok su. Ostale modele neznam ali pretpostavljam da mogu biti samo bolji jer ipak ovaj Hongmi je najjeftiniji za razliku od Mi2s ili Mi3.
Review još nisam uspio napaviti jer nemam vremena trenutno za to a i želim još neke stvari isprobati tako da budem detaljan.
Uglavnom da ti kažem koliko para toliko muzike, tako da sad npr Hongmi možeš dobiti za cca 200 dolara a ovaj što si spomenuo mislm da baš ti Jiayu G2 baš imao problema s ekranom. Eh i da ovaj npr Hongmi će imati 4.4 Android tj Kitekat dok ovaj tvoj sumnjam.