Pozdrav
Frend već dulje vrijeme ima problema s wifi signalom u kući, ponajviše mu treba dobar wifi signal u cijeloj kući tijekom turističke sezone, radi gosta.
Odluka je pala na Linksys WRT54GL, stari mu radi u hotelu di su s 8 komada pokrili sve i sve radi stabilno i uredno.
Kuća debeli zidovi pa smo to mislili izvesi ovako, na postojeći router simens sx 763 spojiti jedan linksys zicno a onda sve ostale spojiti bežično u repeater modu s prvim linsysom
Ima li to smisla ili ih odma sve prikaciti bežicno na simensa ?
Mislio sam izgasiti wifi na simensu ili ipak ne ? a onda staviit da Router 1 emitira wifi ostalima ?
Router 1 bi spojio o žično na simensa ili bi ga spajo bežično isto kao repeater na simensa ?
Router 2 bi spojio kao repetera, e sad zavisi o routeru 1 kako je on spojen, ili na simensa ako je ona glavni ili na router 1 ako je on glavni.
Router 3 isto kao i router 2
Router 4 bi spojio kao repetera na Router 3
Malo sam googlo, treba ubaciit u linksyse dd wrt firmware, i onda se može igrati s njima, doma imam jednoga bas linksysa, al ne znam dali uopce radi, mislim čak isti model i da na njemu već ima dd wrt, bio negdje davno i stoji odavno tako ....
Savjeti dobrodošli :P