Citiraj:
Autor Brlja
Ovi savjeti za zderanjem bilo čega samo da se namlati masa,su besmisleni. Na kraju shvatiš da si postao debeo ko svinja pa moras na definiciju koja je krvav posao. Tako da poruka za one koji žele nabit bilo kakvu masu čim prije: Ne odustaju ljudi od dijeta i mršavljenja bez veze, odustaju jer je teško. Znam iz vlastitog iskustva. 1.04. sam zaključio s 94 kg, prema kalkulatoru sam imao 84kg lean. Skidanje tih 10 kg u dva i pol mjeseca je nesto najteze kroz sto sam prosao. I jos sam shebo low carb dijetu jer nisam davao dovoljno paznje da deficit uh-a nadoknadim masnoćama pa sam i testosteron (i ljubavni život) uz to shebo.
Kvalitetna prehrana, čim je više moguće, mora prevladavati cijelu godinu. Znaci bez sranja i na masi. Tak ionak za kvalitetnu masu trebaju godine, čemu se svinjit u međuvremenu.
|
Ovaj boldani dio je bitan....
Gle da malo pojasnim 57 kg je skoro anoreksija, momak mora jesti da dođe na normalnu kilažu.
Da ima dobru genetiku i ne preskače nijedan rening i jede po propisima koji se zagovaraju može dobit 5kg maksimalno mišićne mase u godinu dana.
Kako je slučaj da vjerovatno ni jedno od troje nije idealno može se nadati 3kg godišnje, dok dođe do cca 70kg primjerenih visini (ovisno o konstrukciji/konstituciji) treba trenirat 5 godina....
Ja bih odusato a ti?
a zbog čega da bude idealno lean sto i nije zdravo ni normlno za muškarca....