View Single Post
Staro 11.03.2014., 09:40   #303
Shamanix
Banned
Moj komp

Shamanix's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Totalno mi je svejedno sta ce tko mislit i kakvu ce sliku imat o meni. Ja razumijem kako sustav funkcionira i brate grebe se meni tko zaradjuje, a tko ne... Ja sam postavio ekonomska pitanja a ne pitanja vezano kako funkcionira bitcoin...

Evo da obrazlozim: Svaka drzava ima svoju valutu i taj sugavi papir vrijedi jedino zato sto MORAS PLACAT POREZ U TOJ VALUTI i samo radi toga ima vrijednost. To je razlog zasto kuna ne vrijedi npr. u americi, jer ne mozes platit porez s kunom tamo i zato moras mijenjat valute. Zato i postoji valuta koliko postoji drzava jer svaka drzava ima monopol nad svojom valutom i stiti ju od inflacije drugih valuta, sto kod bitcoin-a nije slucaj.

Da me ne shvatite krivo, nisam rekao da bitcoin "nije fin" i da je smece vec da ima svoje probleme koje sam pokusao iznjeti, takodjer ne mislim ni da je sluzbeni financijski sustav savrsen.

Sam kazes da je bitcoin sustav idealan koji simulira zlatni standard koji su ljudi napustili 1971. godine... Pitaj nekog ekonomista sta misli o standardu koji se veze za zlato (sto bitcoin simulira jel)

Ja nisam ekonomist, ali bi volio ako ima ekonomista vamo na forumu da se ukljuce u raspravu i prosvjetle me jer sam ocito ja jedini ovdje koji ne razumije neke stvari jel...
Shamanix je offline   Reply With Quote