View Single Post
Staro 09.03.2014., 22:23   #674
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Onda iz svega toga izbacim samo posni sir i zmiksam? Pa koliko strašno može biti malo mlijeka u odnosu na sr*nje koje sam dosada jeo?
Sviđa mi se ideja zmiksanog doručka jer su sastojci jednostavni i pristupačni, a brzo se priprema i pojede/popije.
Koje bi bile količine svakog sastojka u jednom takvom obroku?

EDIT: banana prije spavanja?

EDIT 2: negdje sam pročitao da su lanene sjemenke/ulje dobri. Gdje i kako se mogu koristiti sjemenke?
Nisam pratio od pocetka ali da ti odgovorim na ovo. Znaci u dorucku ti ide P ( proteini ) + UH ( ugljikohidrati ). Zobene pahuljice su ti odlicne ali moras ubacit i nesto P u dorucak, npr whey, bjelanjke kako sam vec napisao itd.

Mlijeko u pravilu samo deblja, zato jer ima lose masti. Jedino dobro u mlijeku je protein ali njih nazalost ima premalo. Radije topli caj popij ili multivitamin.

Smiksat dorucak mozes ako jedes whey i zobene, evo ti link na moju temu i moj vlastiti recept kako ja radim dorucak svaki dan u proteklih par god pa baci oko.

Link.

Banana NIKAD prije spavanja, opcenito voce je najbolje jesti u prvoj polovici dana ( voce po zelji ), iako je najbolje cim ustanes, i to samo banane i suhe sljive.

Lanene sjemenke i laneno ulje je vrhunska stvar. Jos bi dodao bucino ulje, riblje ulje, riblje kapsule ( ako ti je problem na zlicu pit riblje ulje ) i maslinovo ulje. Sjemenke lana nemaju efekta ako ih samo progutas ( kako ih progutas tako izadu doslovno ), njih prvo trebas samljet, mozes u mlincu za kavu. Onda imaju pravi efekt. Sto se tice toga kad ih jedes, mozes bilo kad osim u dorucku i obrocima prije i poslje treninga ili jake fizicke aktivnosti. Lanene sjmenke, ulja koja sam gore spomenio, orasasti plodovi ( bademi, ljesnjaci, kikiriki, orasi ) su omega 3/6/9 koje nase tijelo treba jer ih nemoze proizvest. Npr ako poslje treninga jedes piletinu i rizu nemoj tu stavljat omega3/6/9 ( dobre masti ) jer su visak. Njih jedes u svim ostalim obrocima bez UH. Recimo u obroku prije spavanja pojedes cca 250g posnog sira i zlicicu nekog ( od gore nabrojanih ) ulja. Ili umjesto ulja uzmes cca 40g orasastih plodova, naravno netrebam govorit da neces jesti zasoljeni i przeni kikiriki nego obicni kikiriki u ljusci!
Za kraj, orasasti plodovi su super ali nemojte pretjerivat sa kolicinom. 40 g po obroku je dosta. Savjet, kupite digitalnu vagu i sve vagajte.

Ako ima netko pitanje u vezi prehrane neka pita.