elem,
malko ranije krenuli, kraći odmor i fiju na 18-20. Elvis, Dominik, Herci, Kona bro, momak na žutom Harotu (zaboravim mu i ime i nik vajka) i ja.
Staza je eXtra gripozna i ponela me brzina...ganjam Elvisa i na onom shortcutu (koji su vozili često znaju di je to-tamo di se presječe onaj kameni levi zavoj) mi prednji kraj se ukopa na dnu pri spoju sa stazom i fiju kliznem...prašina dole i ajmo dalje...ganjaona NN i sad dolećem na onaj dio posle makadama di počinje desno singlica sa eXtra pogledom sa leve strane na Zgb...fiju kroz prvi zavoj i ulećem u drugi desni, izvodim neke kerafeke...kad ono nasred zavoja ona vododerina širine 20 cenata i duboka poprilično i tačno u nju pada prednji...i sad ovo je rekonstrukcija (znam da zvuči kao sajnsfikšn i da sam ja to uspio) ali tako nekako beše: scena 1. vidim sve ispred sebe normalno volan napred, zelenilo ispred, scena 2. vidim i dalje volan ispred sebe ali smeđe ispred (zemlja), scena 3. okreće se svet oko mene i baciklo se leglo na mene. Ispada na kraju da sam se borio ostati na bajsu što duže i nisam ga puštao, što mi se čini pametno bar teoretski jer se sile onda oslobađaju ne samo na meni već i na vozilu...to sam vidio u onim filmićima kad se raja drži za volan i ne pušta, a eto meni Bogu hvala super ispalo. Kako sam gladio zemlju od trzaja mi na par mjesta mlada koža na spaljenoj šaci popucala i na desnom koljenu imam, kako bi englezići rekli, bruise od šinova gore prema butini. Dalje nastavio NN, pojeli smo kanale, tako su dobri sada, nema sklizanja...uf merak. Sad se mogu i kamere nositi na vožnju + nema pranja bicikla, jupi

.
Škola: kod Puntijarke pipne Elvis biciklo i skontamo da se gornji pulley ne okreće (X9)...Dominik vadi alat malko otpušta uz upozorenje da mi menjač može ući u žbice...belaj napraviti...uspijem se spustiti (čitali ste uspešno) i skinemo mi njega dole na kraju kod tunela i skontamo da je dobio lufta, raspo se indu ležaj i kuglice poispadale van...naravnoučenje je da sad osim šarafa treba i pulleye provjeriti dali imaju lufta...to je prvi znak...nezgodno kad zašteka, nema mrdanja.
Čovek uči dok je živ
eXtra vožnja, 0 killed today