View Single Post
Staro 07.03.2014., 16:17   #5247
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Nisam ti ja nikad bio u trgovini niti mi pada na pamet. Samo ono u podršci.
Previse zastupas stranu trgovine u ovom slucaju koja sav rizik trgovanja hoce prebacit na kupca da bi ti vjerovao.
Citiraj:
I jedno i drugo je jasno napisano u zakonu, ako bi se zakon doslovno provodio bilo bi enormnih problema, zato i postoje sudska tumačenja.
Ne bi bilo nikakvih enormnih problema. Problemi su kad laici idu tumacit zakon pa se postavljaju iznad zakona a tesko im je ako vec imaju firmu imat odvjetnika na placi, pa onda svoje neznanje prenose na kupca i izazivaju nedoumice.
Citiraj:
Naveo sam ti ono za auto, slično je i za PC dijelove. Crkne memorijski modul, ne dobiješ isti već odgovarajući. Prihvaćaš ili ne?
Nisi meni naveo nego nekom drugom. Neda mi se opce skrecat s teme.
Citiraj:
Naravno da ne može, dapače. No nisu situacije isključivo crno - bijele.
Majko mila, pa ti opce neznas kako zakon i sudstvo funkcionira. Ako si na jednoj parnici bio evo meni glave. Stono bi se reklo po engleski "armchair lawyer". Posto nemozemo vise ovako, daj neki stavak zakona koji podupire tvoje stajaliste.
Citiraj:
A ako pogledaš što je čovjek pitao (ima neispravnost, može li tražiti zamjenu umjeto poravka) - po defaultu ne može.
Nije to pitao. Pitanje je dali on mora prihvatit zamjenu za "slican" ako mu ne mogu popravit ili dat ISTI. NE MORA. Jos si ti naveo da ako ima serijsku gresku da se nudi "slican" bla bla. On to NE MORA prihvatit.
Citiraj:
Zamjenu i povrat novca može tražiti ako mu ne poprave, a ne prije pokušaja popravka.
Sto opce nije predmet price.
Citiraj:
Iznenadio bi se. BTW, ni ne dolazi do sudova, najčešće.
Nemam se ja sta iznenadit. Imao sam vise nego dovoljno ovakvih slucajeva gdje je povrat novca odobren cim je pismena predstavka dosla do trgovca. Opet kazem, nadji mi trgovca koji je isao protivno zakonu sta se ovog tice. Dobio bi takvu kaznu da mu vise ne bi palo na pamet takvo sto. Pogledaj malo kolike su kazne propisane.

Ostali su ti dodatno objasnili sto ti nije jasno, da vidimo koliko dugo ces zastupat trgovacki lobi pokusavajuci prodavat maglu.
sandokan111 je offline   Reply With Quote