Citiraj:
Autor Kruno M
Ja ću ga sad sa VBA auto sortirati (valjda  ), ali bi mi takodjer bilo zanimljivije eliminirati podatke koji su mi nepotrebni.
Isto tako će mi ovo uskoro više trebati, ovo je prvi puta.
|
Ja sam često takve zadatke koji mi se recimo puno ponavljaju oko sortiranja i gdje postoji određena forma-standard napravio sa čistim MACRO.
Record -> Zatim napravim što trebam -> STOP, malo još uredim taj kod da se brže odvija, isključim da se ne prikazuje korisniku izvođenje macro, odnosno da se vrši u backgroundu, ubacim neke gumbiće, MesBox, tipa pričekajte, itd itd... i dotlem Excel odradi što treba. Nije super profesionalno riješenje programera, ali često tako riješim ono što mi treba. Ako stvar funkcionira i dobijem ono što trebam, zadovoljan korisnik, zadovoljan ja, sve 5.
Ovdje se spominje sličan zadatak, no trebati ćeš ga doraditi. Više manje ima svega online, rijetko točno ono što čovjek treba, ali komad koda ovdje, ondje i sklepa se. Još ako si uzmeš vremena i shvatiš i naučiš postavljanje varijabli, petlji, if, i, do, loop, itd... i ostale manipulacijske sintakse i formule, onda si car. Meni zatreba tako nešto 1-3 godišnje i onda mi se neda štrebati satima to naučiti, nego kombiniram sve i svašta da dobijem što trebam.
http://stackoverflow.com/questions/1...eet-to-another