View Single Post
Staro 07.03.2014., 01:46   #653
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Dakle vise sam gotovan Dakle osobni trener i primjer intenzivnog treninga 3-4 puta tjedno po sat vremena mi se cini kao dobar izbor, pa me zanima imate li iskustva s time i jeli to ok?
Preporučam ti da malo prošvrljaš po dijelu "Slike forumaša" na forum.teretana.net, nekolicina članova nudi usluge, neki od njih su spremali i profi bildere za natjecanja tako da ako počneš surađivat sa takvima uštedit ćeš sebi godinu-dvi učenja na vlastitim greškama (to se događa velikoj većini rekreativnih vježbača) a i znatno ćeš smanjit mogućnost ozljede koja bi te izbacila iz stroja na duže vrime.

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
e al ima još dosta masnoće e pa mene zanima šta da sad radim, bit će na traci, samo ima opcija Cardio - ona mi paše jer sam puno brže gotov za isto kalorija, a ima opcija Fat burn, ali to mi dugo, predugo traje no navodno cardio jede mišiće? a to mi nekako nije cilj kad sam radio na tome 3 miseca :P
ugl i dalje planiram 3 dana ic dizat, samo uvest jos jedan dan tako cardio/fatburn
Ozbiljan trening s utezima je superioran ostalim vrstama treninga u pogledu poboljšanja tjelesne kompozicije, reka bi da je to nužan (ali nažalost ne i dovoljan) uvjet za postizanje pristojno niskog postotka tjelesne masti uz zadržavanje pristojne mišićne mase. Ključni su još i:
- kalorijski deficit
- povećan unos proteina (za većinu ljudi barem 150 grama dnevno, životinjskog porijekla)
- odvajanje UH i M (oko ovoga se lome koplja, dosta individualno)

To je najosnovnije, a mogu pomoć i druge stvari, kao dovoljan unos voća i pogotovo povrća (vlakna, antioksidansi, mikronutrijenti), megadoziranje omega-3 masnim kiselinama, a postoji još mali milijun stvari za hakiranje metabolizma, evo pada mi na pamet bolesno megadoziranje cinkom (http://www.ergo-log.com/zinctest.html).

Što se tiče makronutrijenata, za proteine sam napisa poviše, a pošto se smanjuju kalorije radi postizanja kalorijskog deficita, dakako da se prvo izbacuju ugljikohidrati jer jedini nisu esencijalni, masti su potrebne (bar 100 grama) osim ako se ubodete određenim supstancama

Za kraj evo jelovnik jednog istaknutog člana, ovo je savršeno

Moj uobicajeni jelovnik od 2660 kcal:

500 g srdele
500g pileceg filea
500g brokule
450g batata
6 zlica ekstradjevicanskog maslinovog ulja
300g kiwija
168g UH, 115g M, 217g P
8442 mg Omega-3 masnih kiselina (ne racunajuci ALA)
10125 mg Omega-6 masnih kiselina
~100 mg trans-masnih kiselina (zivotinjskog podrijetla, iz mesa)
233 mg fitosterola
35.5g vlakana
Emissary je offline   Reply With Quote