Mislim stvar je zgodna u najmanju ruku iako joj ne vidim svijetlu budućnost isto kao što ni nabava nema neku jer i uz nju i dalje ostaje poznavnje lokalnih shopova, pa onda ručno obrađivanje određenih trgovina (ovisno o preferencama kupca) itd.
Al ono što mi nije jasno: znate što želite, znate što software mora izbacivat - zašto onda izać prvotno sa nekim alfa rješenjem i tražit feedback?
Ne znam u kojem smjeru imate namjeru razvijat ali možda ne bi bilo zgorega složit dobro parsiranje postojećih webshopova.
Ovak iz glave imate par opcija: uzet nečiji katalog tipa msan, asbis ili neki slični pa njega parsirat ili b solucija agregirat rezultate poput nabave.net.a ili sličnih pa onda te rezultate parsirat i vrtit kroz neki algoritam.
Ova b solucija je puno isplativija - jer onda imate i polaznu platformu za ono što je netko prije preporučio - a to je suradnja sa nekim webshopovima

.
Recimo što bi zgodno možda bilo: za N iznos kuna izbacit više opcija i više platformi.
Ne znam jel ima smisla ali recimo banalan algoritam kak bi ja to možda pisao:
Uzimaš trgovina XYZ - početna točka
Imaš određen iznos - ovisno o kategoriji biraš parametre temeljem kojih raspodjeljuješ lovu
Krećeš od ploče ovisno o rangovima cijena imaš predefinirane pod rangove - znači konfa od 3k kn ima ploče do 500 kn recimo
I sad biraš socket - ploču radiš diferencijal na prvu skuplju i drugu manje skuplju čisto da imaš tri opcije
Nakon toga isti algoritam na proc i na sve ostalo
Alternative variraš količinu memorije da vidiš da li možeš dobir neki bolji omjer na cpu i skupljoj matičnoj
Itd.
Iako bi se to možda dalo i genetskim algoritmima ili neuronskom mrežom riješit

, iako kad bolje razmislim podsjeća to na knapsack problem

.
U svakom slučaju good luck.