Citiraj:
Autor medo
15x G4 20W halogena žarulja i grlo = 300W opterećenja na dva 8-pin PCIe konektora.
Tri takva + strip od 5 halogenki optereti svih 1000W i blješti  U većim količinama bi se to dalo dosta jeftinije nabaviti.
Ili 20 ovih sve ukupno, ali toplina bi mogla biti problem.
|
Nisi pročitao što sam ti napisao u topicu o testu Thermaltakeovih napajanja. Ne mogu se koristiti samo žarulje jer će u hladnom stanju povući previše struje i okinuti automatsko isključivanje napajanja. Događalo mi se to prije par godina kad sam testirao napajanja s žaruljicama.
Mislim, mogle bi se koristiti žaruljice, no samo kad bi se napravilo nekakvo kućište s keramičkim grlima za žaruljice, u čijoj bi se unutrašnjosti moglo napraviti sklopovlje s termistorima za zaštitu od propucavanja i sklopkama da se uopće može odabirati opterećenje.
Ne znam, pitajte Krešu. Ako je on voljan financirati materijal, ja sam spreman probati izgraditi nešto.
Onda bi mogli testirati i ripple budući da opterećenje s halogenim žaruljama ne stvara nikave dodatne frekvencije (neka me netko ispravi ako griješim).