Igrao sam Siona prije cca 3 mjeseca na neki bijesni build i sve sam na midu dobivao, iako ne igram mid inače (stavio sma i ovdje build). Prije tog, prije nekih godinu dana mainao sam ga na topu ko AD.
Postoji jednostavan razlog zašto se ne igra baš. Jako, jako, jako je ovisan o farmi i jako, jako je ranljiv u počecima igre. Poprilično lako se može zonat i dobar gank od junglera ga može bacit u nepovratno stanje. Sion koji zaostane teško da će se vratit. U odnosu na dosta championa, on je baš jako sjeban kada ga netko izowna.
Sion dobiva gejmove jer rijetko tko zna igrat protiv njega. Svi se učimo i trudimo igrat protiv kasse, gragasa, orianne i takvih; i onda dođe neki champion iz muzeja i wtf is this? o.O

Wat does he do?
Edit:
Evo neki lik ili likica (

) je to lijepo objasnio na
redditu. Igra će postat dosadna tim nerfovima bez ikakvog pohoda ili razloga.
Miče se sva dinamika iz igre nerfovima na Lee Sinu, Elise, E i jugnle cleara na Khau, early game killovima (to je dobra promjena, jer prečesto su prva 2-3 killa previše značila), objektivima itd. Ponestat će raznolikosti u tim kompozicijama (to malo što je sada ima). Sve će samo biti nastrojeno za end game, tj. gejmove od preko 40 min.
U sezoni 3 kada sam igrao Lee Sina, Panthena ili nekog takvog early game championa gejmove sam završavao za otprilike 20 do 30 min.; ali ako sam sa pickom isfejlao early i game se odužio protivnik nas je tada outscaleao. Sada? Yeah right, minimum 40 min. Why? Because fuck you, thats why.
Mislim, pogledajte jedan dan samo LCS. Pa na šta to liči? Jel stvarno nekome to zanimljivo gledati ili igrati takve gejmove (osim CLG-u

). Katastrofa u šta se igra pretvara. Gledam OGN radije, gdje su gejmovi puno dinamičniji i igrači pickaju riskantinije champione, ali koji puno više nagrađuju ako im krene. A ne ovo ovdje, Dr. Mudno, Gragas, Vi, Leona i ne znam, Jinx ili Lucian (ADC ionak najmanju ulogu igru tome, osima ko se picka hyper carry ili cait za poke). Takav ej svaki gejm uz male varijacije. Sve čisti safe pickovi i onda ljudima smeta kada se picka early game i netko poremeti tu metu gdje se svi žele osjećati sigurnima prvih pola sata igre.