Citiraj:
Originally posted by dDario
SCOP: DVCAM Sony DSR-11, Sony BETACAM SP, BVW-65
A radi se u programima AVID Xpres PRO, premiere, encore, edius, 3dmax, mesiah, vegas...
|
Uh, al bi tu dobro dosao jedan Final Cut Pro i jedan G5, ne zbog snage vec optimizacije. Ali sa ovim kapitalom nemozes ni program.
Masina ti ostaje pitanje ekonomije, hoces li Amd ili Intel.
Sve mi se cini da bi trebao dobro baciti oko na oglasnike i uloviti
nekoga kome hitno treba lova. Poznavajuci nas mentalitet, jasno je da se svaki dan neki novi lipicaner preznojava da hitno po svaku cijenu mora nabaviti Plazmu za svoju sobu ili bas "onaj" veliki model LCD-a - pa se onda daje oprema za pola cijene.
Tu nastupas ti i mogao bi srezati ovu cijenu za 50% barem za CPU i Mobeka. Za graficku, naj optimalnije za novce cini mi se polovni G550, (cca. 600-700kn u ducanima) u zadnje vrijeme nalete i po 300kn po oglasima pa otvori oci, kao video kartu buduci da je ozbiljnija I/O oprema ja bih uzeo JVC karticu koju moze kupiti
ovdje
Vrhuska stabilizacija i input, bas za posao, popularniji model mozes dobit za otprilike 700-injak kuna i tako imas dobar tandem
Matrox-JVC.
Mogao bi tu uletiti (ako nista drugo zbog meme) i neki 9600 ATI,
no problem je sto je stabilnost primarna, a tu se ne isplati riskirati.
Najvaznije uz RAM je ovdje zapravo HD-iranje.
Po starom kljucu iz pro A/V industrije idealan setup je ovaj :
1x HD za OS (SCSI otpada $)
1x HD za snimanje i editiranje
1x HD za temp (svi tempovi od programa i aktivnog procesa idu ovdje)
Vec od sredine 80-tih ovo je utabano i potvrdjeno pravilo za maksimalne performanse za A/V
Za OS solidno brz SATA (Hitachi,WD,Maxtor)
Za Snimanje/Edit SATA sto je moguce veci, od 120 pa na vise, ideal 200-300... (Maxtor, recimo 10-ka nova)
Za Temp moze biti i PATA al nek nije Seagate (puž)
Uz maneviranje po oglasnicima i dobre prilike za CPU,Mobicu,Matrox,PSU (provjereno dobar), kuciste, mogao bi nekako ovo
i izvuci za 6k.