Možda nije najprikladnija tema, ali bilo je riječi o XFX Pro 750W napajanju i njegovoj buci (650W i 850W verzije imaju isti vent, dakle i isti problem) pa ću samo kratko opisati svoj zahvat jer posjedujem dotično napajanje - 750W verziju.
Pa možda i nekog od vas vlasnika dotične XFX serije napajanja potakne na mod
Napajanje je odlično, voltaže osciliraju na razini treće decimale, sve super. Ali vent me izluđivao, i to ne pričamo o nikakvom loadu, on je zvrndao u idle-u cijelo vrijeme i odzvanjao je neki metalni-industrijski zvuk, ne znam kako bih ga uopce opisao.
Dugo sam istrazivao koji vent uzeti za zamjenu jer je unutra 135mm (totalno nestandardni), pa sam se odlucio za Corsair AF 140mm, stavio ga unutra (usudio bih se reć neki kvazi guerilla mount, jer vent unutra nije ničime zašarafljen, ali kad se zatvori i sklopi napajanje vent može mrdat milimetar simo-tamo pa je nebitno) i izvukao konektor van i spojio lijepo na matičnu (Asus FANexpert FTW). Vent je relativno sličan po CFM na 12V sa defalutnim koji je bio.
Rezultat - napokon tiho napajanje, i to pošteno tiho. Vent je u idle na nekih 500-600 Rpm i bešuman, nisam zamjetio nikakvo povišenje temperatura u napajanju.
Čak ima i novi vizualni dojam zbog ovog kul obruča kod Cors ventilatora
Sto se tice garancije, kod nas je 2 godine proslo, XFX preko weba nudi 5 godina, ali tako mi je svejedno, unutra je Seasonic pa se za komponente ne bojim da ce tu nesto crkavat, ali taj vent s kojim ide to napajanje je grijeh