View Single Post
Staro 04.03.2014., 12:39   #552
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Predložio bi ti malo drugačije.

Hvala na sugestijama koje su cini mi se date prvenstveno sa ustedom u vidu ? Dakle da se objasnim, nije da mi je novac zanemariv faktor, ali s obzirom da ce mi ovo mozda biti i posljednji "gaming" PC u tradicionalnom smislu, ne zelim raditi previse kompromisa, barem ne onih koji ce psiholoski utjecati na moju osobnu predodzbu nove kante
Znaci usteda od 1-2K kn mi ne predstavlja primarni problem, koliko hocu da kanta bude 1-2god. extra trajnija koliko bude moguce. Zato ostajem definitivno pri FX-8350, a MBO takodjer, ne toliko zbog featuresa, vec (nadam se) kvalitete komponenata, jer prema mojem iskustvu, na maticnim plocama prvo pocnu otkazivat stvari.. barem je tako najcesce bilo kod mene. Sto se tice SSD-a, Intel je (neplanski) upao na grupnoj kupnji jucer u Links'u, i on ce ici za systemski disk, za sto mi njegova 5godisnja garancija ipak uljeva malo vece povjerenje, ali s obzirom da mi 120 GB nikako nije dovoljno za sve ostalo sto planiram nakacit na SSD, Samsung ce doci dodatno za STEAM folder i mozda neki BF 4-5 u perspektivi. Sa kombinacijom dva komada SDD-e planiram generalno rasteretit, odrzavat ispod 60% kapaciteta i posljedicno im nadam se produzit zivot. Jedna MSI Twin Frozr R9 280X "Gaming" mi je rezervirana, pa se nadam da ce se i to obistiniti.
Sto se tice memorije, u dilemi sam zapravo jedino izmedju:
8 GB, G.SKILL RipjawsX series,DDR3 1866MHz
16 GB, G.SKILL Sniper series,DDR3 1866MHz, 2x8GB
garancija je 5 god. u Linksu sto je vrlo pozeljno.
Osim ako netko iz nekog razloga misli da doticna memorija nije idealan kompanjon (za eventualni OC) sa datim CPU i MBO ?
Takodjer, nisam bas u tokovima, kakvima se smatraju aktualne cijene memorija ? Dali mi je bolje uzeti odmah 16GB, ili 8, pa sljedece god. jos 8 ?
Manje vise sam sam sebi poodgovar'o na sva pitanja, ali svejedno sam zahvalan na svakoj sugestiji i inputu sto se tice navedenih komponenata. Hvala !

p.s. hladnjak vec imam; Noctuu d-14

Zadnje izmijenjeno od: Visitor Q. 04.03.2014. u 13:45.
Visitor Q je offline   Reply With Quote