S obzirom da je dosta ljudi ukazalo na nedostatke bez nekih prijedloga za poboljšanje pokušat ću dati svoj prijedlog. Algoritam bi bilo pametno bazirati na bang for buck tablici(ima ih hrpa po netu, najbolje uzeti neki američki). Parsirati podatke iz toga i usporediti s našim shopovima(jer ono što je u americi dobar bang for buck, kod nas nekad i nije). Potom dodavati težine koje se stave sliderom(to ćete morat jako dobro matematički izbalansirat). Što se napajanja tiče to vam je mislim najveći problem jer ode puno previše novaca na to. Ne znam otkud povlačite podatke(s obzirom da su brojke velike pretpostavljam od GPU vendora koji uvijek napuhuju te brojke

). To bi se možda dalo apsolvirat ograničavanjem na određen broj modela, jer crappy/neisplativih napajanja ima daleko najviše. Za ssd po meni bi trebalo napravit box koji tickaš ako želiš jer puno ljudi radije žrtvuje brži disk u korist grafičke ili procesora(posebno u gaming konfiguracijama).
Edit- iz nekog razloga kad stisnem radna stanica i 20000 baci mi nekakav grdi error, bacite oko i na to kad stignete.