View Single Post
Staro 03.03.2014., 13:17   #1
makromedia
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2013
(riješeno) Izludio me "windows could not start...."

Imam laptop s WindowsXP pro-sp3 i prije desetak dana ga upalim i pojavi se crni ekran s tekstom:
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
you can attempt to repair this file by starting windows setup using original setup CD-rom
select R at the first screen to start repair

Umetnuo sam original CD windowsa i pokrenuo se windows setup, ali nigdje mi ne nudi taj repair (R). Tri puta sam ga restartao i nigdje te solucije za repair.
Nakon toga sam odustao od repaira te sam počeo instalaciju windowsa (s formatiranjem). Sve je proteklo u redu, nakon pola sata imao sam nove windowse, i onda sam započeo instalaciju svih drivera i potrebnih programa, šta je sveukupno potrajalo jedno 3-4 sata.
-Tri dana sam radio na laptopu bez problema, sve je radilo super, kad ono četvrti dan upalim comp i opet se pojavi crni ekran s istim tekstom.
Ja poludim ali šta je tu je ja opet započnem mukotrpnu instalaciju windowsa, drivera i svih ostalih programa.
Nakon toga comp radi super, ali opet nakon nekoliko dana, po treći puta, skroz ista stvar, opet onaj crni ekran.
Poludio sam neznam u čemu je problem, zašto comp radi nekoliko dana bez problema a onda se ne mogu podići windowsi.

Ne vjerujem da je do HD jer svaka instalacija windowsa protekne bez greške i da, dok je comp upaljen, nikakvih problema nema. Ne vjerujem da bi instalacija protekla u redu ako bi HD bio oštećen i sl.
...Problem nastane tek nakon uključivanja compa i to tek nakon nekoliko dana besprijekornog rada na njemu.
Zna li ko u čemu je problem

Zadnje izmijenjeno od: makromedia. 03.03.2014. u 13:21. Razlog: dopuna
makromedia je offline   Reply With Quote