View Single Post
Staro 26.02.2014., 01:24   #1862
Nybelung
Guest

Ne bi se složio.

Prvo za OC. Po onome što sam ja vidio svim FX-ovima je jednako lako (teško) doći do 4.0 GHza. Top end procesori završe na 4.8-5.0, a ovi slabiji na 4.4-4.6 GHza, otprilike. Nebitne razlike, jer niti jednog nema smisla goniti preko 4-4.2, performanse ostaju skoro iste a potrošnja i zagrijavanje se uduplaju. Kakve će biti temp. pod Freezerom, pojma nemam, ali neće biti tih ni s jednim ni s drugim procesorom.

Drugo za performanse. Većina reviewa je davno rađena na Win7/Vista. Detalje promjena urađenih za W8, i u patchu za W7, neznam niti me to previše zanima; ali performanse Zambezi procesora su danas bolje nego na predstavljanju. Konkretno na W8 računalu i s grafičkom tipa R7 260X su performanse FX-81xx i FX-63xx procesora na istom taktu unutar 5% razlike.
Meni tih 5%, s tendencijom prema 0% u GPU-bound igrama, nije vrijedno odricanja značajnog bonusa u multitasking situacijama.
Ako su mu igre jedino što radi, ajde, bolji je izbor FX-6300. Tu su negdje performanse (FPS), a malo će se manje grijati.

Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
i jedan i drugi procesor nisu loši, za te novce jako dobri
Sigurno. I baš zato što jednako koštaju ja bi uzeo octo core.

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Meni Freezer 64 koji je deklariran za TDP 150W drži 100W A10-5800K na oko 40c+ stupnjeva u loadu tako da bi u dobro ventiliranom kučištu Freezer 13 možda mogao ohladiti FX-8120, a FX-6300 će sigurno ohladiti.
Moj medo daleko je to od buldožera, baš mu odgovara ime. Strašno su osjetljivi na voltažu, na 1.30v sve može biti dobro, pa da na 1.32v eksplodira.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 26.02.2014. u 02:05.
  Reply With Quote