Ne bi se složio.
Prvo za OC. Po onome što sam ja vidio svim FX-ovima je jednako lako (teško) doći do 4.0 GHza. Top end procesori završe na 4.8-5.0, a ovi slabiji na 4.4-4.6 GHza, otprilike. Nebitne razlike, jer niti jednog nema smisla goniti preko 4-4.2, performanse ostaju skoro iste a potrošnja i zagrijavanje se uduplaju. Kakve će biti temp. pod Freezerom, pojma nemam, ali neće biti tih ni s jednim ni s drugim procesorom.
Drugo za performanse. Većina reviewa je davno rađena na Win7/Vista. Detalje promjena urađenih za W8, i u patchu za W7, neznam niti me to previše zanima; ali performanse Zambezi procesora su danas bolje nego na predstavljanju. Konkretno na W8 računalu i s grafičkom tipa R7 260X su performanse FX-81xx i FX-63xx procesora na istom taktu unutar 5% razlike.
Meni tih 5%, s tendencijom prema 0% u GPU-bound igrama, nije vrijedno odricanja značajnog bonusa u multitasking situacijama.
Ako su mu igre jedino što radi, ajde, bolji je izbor FX-6300. Tu su negdje performanse (FPS), a malo će se manje grijati.
Citiraj:
Autor dadosbcro
i jedan i drugi procesor nisu loši, za te novce jako dobri
|
Sigurno. I baš zato što jednako koštaju ja bi uzeo octo core.
Citiraj:
Autor medo
Meni Freezer 64 koji je deklariran za TDP 150W drži 100W A10-5800K na oko 40c+ stupnjeva u loadu tako da bi u dobro ventiliranom kučištu Freezer 13 možda mogao ohladiti FX-8120, a FX-6300 će sigurno ohladiti.
|
Moj medo daleko je to od buldožera, baš mu odgovara ime. Strašno su osjetljivi na voltažu, na 1.30v sve može biti dobro, pa da na 1.32v eksplodira.