View Single Post
Staro 25.02.2014., 19:11   #741
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
Ima li korisnika WD My Cloud NAS-a? Vidim da je to relativno friško na tržištu. Ne pratim baš stanje na IT tržištu pa skupljam informacije.

Uglavnom, planiram si složiti doma neki sustav pohrane podataka koji će biti pristupačan raznim uređajima, bilo preko (W)LAN-a ili USB-a. Budući da prebacujem važnost sa cjelokupne konfiguracije računala samo na pohranu podataka i same podatke. Cilj mi je razdvojiti pohranu i pristupni uređaj, što je poveći zaokret u mojoj a vjerujem i općenitoj informatičkoj praksi prosječnog kućnog korisnika. Ujedno su podaci odvojeni od OS-a što ima svojih prednosti.

U trenutnoj situaciji mi je jednostavnije i povoljnije složiti NAS nego investirati u npr. 4TB 3.5 inčni hard kao najjeftiniju soluciju i jos dvaput toliko za solidan komp u koji ću ga ugraditi budući da trenutno imam laptop....i Raspberry Pi .
Kasnije eventualno bi mogao investirati u neku stolnu miniITX konfu ili sličan thin-client sa SSD-om radi brzine OS-a.

Alternativno sam razmišljao o kupovini docking stationa za HDD, npr. Sharkoon SATA QuickPort Pro LAN. Čini mi se dosta popularan. To ostavlja mogućnost izmjene HDD-a vrlo jednostavnom što mi se sviđa zbog mogućnosti uporabe diska po potrebi.

Obje solucije mogu biti cjenovno podjednake pa je glavno pitanje koja pruža veće mogućnosti?
Ivan_1 je offline   Reply With Quote