View Single Post
Staro 24.02.2014., 19:34   #102
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
ili preciznije,zakljucana je!
i sam si razmisljam piknuti toga 760k,i asrockicu fm2a88x-hd+,posto mi je igranje najbitnije,tako da nemam potrebe za nekim bijesnim procom,bolje razliku utuci u bolju graficku!
a ovo da je fx mrtva platforma je glupadija,pa uzmes danas 8320,i miran si par godina kaj se tice proca,mada ako se malo bolje pogleda simptomaticno je da je amd stavio podrsku za pci ex 3.0,samo na fm2 ploce,a izbjegao ju staviti na nove revizije za am3+,kao da su odustali od tog socketa?
ili planiraju am4 ili ostaje samo apu za buduce?
Ispričavam se na OT.
L3 kod FX je spor, tako da nema neke velike razlike u performansama.

FX mi ima prespori single thread, i kog boli kuki za "8" jezgri, kad malo koja aplikacija iskorištava kako spada 2 i 4.
I FX 8350 i 760k će bottleneckat ono što ja volim (BF4, ARMA2/3, FSX, ROME2...i to overclockani da mosfetovi vrište).

Moje skromno mišljenje je da je FX platforma mrtva...mislim pa je. Takav procesor i na 5GHz meni ne valja godinu dana, a kamoli 3 (to je čisto subjektivno, većini sigurno odgovara).
1150 je isto stara platforma. Isto ko i 2011...

Meni također treba IOMMU, Intel namjerno zaključa to (VT-d) na svim k procesorima iz mainstreema, dakle 1150, 1155 (užas), dok AMD to ima i na najjeftinijim APUima. Dok je isto odključano na entusiast, 2011, ali je platforma prastara i ne vrijedi toliko para.

Apui su stvarno zakon, mislim za te pare i za zagrijavanje. Velika većina ljudi igra nezahtjevne igre. Moj brat igra (path of exile, diablo 2, LOL, i još neke te web igre koje su nezahtjevne) i na solidnijem APU od 100€ će to letit.

Osobno, mogu si priuštit bilo koju platformu, al recimo moj brat ne može. Kad meni dođe nešto interesantno, prodat ću procesor i kupit kaveri i poklonit to bratu, kasnije mu kupim grafičku...
Solidan put za upgrade ljudima koji bi se igrali:
A88X, i onda samo mijenjaš procesore po volji (ima procesora i za 200kn), kasnije po potrebi kupiš 260x il sličnu grafičku.
Platforma ima budućnost (CHARIZZO) i ima sve što treba (SATA3, USB3, PCIx3).
markecSMB je offline   Reply With Quote