Evo ja sam se opet ponovio što se tiče telefona.
U zadnjih manje od godinu dana sam promjenio 4 modela i 3 proizvodjača. Prvi je bio Huawei Y300, poslije njega došao Huawei G510, onda nakon nekog vremena sam i taj zamjenio Samsungom Core (8260). Samsung me strašno nervirao. Prvo naopak raspored tastera, zatim HW home, onda bezvezno kućište, pa onda nepostojanje automatskog zatamnjenja/posvjetljenja ekrana, pa nedostatak opcije vibriranja prilikom stiskanja tastera, itd.
Juče mi je stigao HTC One. Za sada sam prezadovoljan, posebno me iznenadio kvalitet zvuka (beatsaudio). Oduševljen sam kućištem, čvrsto, aluminijumsko, jednostavno perfektno što se mene tiče. Buraz ima Galaxy S4 i taj telefon mi je očajan što se tiče kućišta ako se pogleda njegova cijena. Sav je k'o neka igrača, meni blagi užas.
Jedina "mana" ovog HTC-a koji je meni stgigao je to što je ovo 16GB verzija. Kako je ona dosjepla na ovo naše tržište? Nemam pojma. Ja sam ga dobio preko mobilnog operatera (m:tel). U suštini meni taj prostor i ne igra toliku ulogu pošto sve što snimim/fotografišem redovno prebacujem na komp. Ali kako je taj model, koji je u suštini bio namjenjen samo tajvanskom tržištu, dospio ovde, ostaje misterija.
Od ova 4 napravio bih sledeću rang listu:
1. HTC One
2. G510
3. Y300
4. Core 8260
Znam da je glupo porediti ova tri modela sa One, ali to je ono što sam ja do sada koristio. Core ima toliko nebuloznih stvari da je to smiješno, a skuplji je od oba ova Huaweia.