View Single Post
Staro 18.02.2014., 19:38   #1
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Problemi po iskljucenom accountu - tcom

Bok!

Vec polako ludim pa da pitam iskusnije i pametnije.
Dakle prije 5-6 dana dodjem doma, upalim komp kada ono iskljucen account. Zovem ekipu na helpdesku i nakon pola sata mi se javi agent i tipicna prica bla,bla,bla. Pitam ja zasto je account iskljucen, i on odgovori zbog nekakvog napada, navodno (DOS?! - valjda ddos, al dobro). Kada je napad bio, ne zna, tko je prijavio, ne zna...samo kaze provrti antivirus i spybot, sve ocisti i mi natrag upalimo. Ok, ja to sve napravim, komp i formatiram da ne bi bilo greske. Danas opet ista prica. Dodjem doma, account isljucen, sada na 7 dana, jer je 2. puta. Tko je prijavio,kada je napad bio, kojeg tipa, nitko ne zeli reci. Tehnicare koji bi mogli neki k**** od tome znati ne zele spojiti, a ja da pjevam borbene i pogadjam!
Mreza se sastoji od adb rutera koji je u bridgeu, mikrotik-a(pppoe), NAS synology 213j sa diskom i komp (formatirani). E sada jedino sto sam ja primjetio da povremeno netko pokusava preko SSH upasti na mikrotik (log file) i to traje neko vrijeme, ali se to desavalo i prije i nije nitko radio probleme (jucer navecer zadnji napad- ip nekog mail servera u nizozemskoj). S obzirom da ne znam kako se dalje prema ovom postaviti molim iskusnije da daju neku ideju.
Naravno avast i spybot su presarali i disk na synology-u da ne bi bilo problema.

puno pozdrava i hvala unaprijed...
madox je offline   Reply With Quote