View Single Post
Staro 18.02.2014., 13:32   #1921
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Još jedan osvrt na STALKERA. Kome se ne sviđa neka ga brzo zaboravi. STALKER odlazi sve više u neke čudne vode. STALKER je storija o ljudima u području zvanom Zona, opustešonom od zračenja, o ljudima koji su tu došli da bi se obogatili nalaženjem raznih artefakta, trgovaca koji bi htjeli masno zaraditi na stvarima kojih nema u Zoni, a potrebne su za preživljavanje. Naravno, zbog svega toga dolazi zbog zavisti (normalno za ljudski rod) do krađa, ubojstava, smicalica, udruživanja u veće ili manje frakcije, pa što bude neka bude. Mutanti su nus pojava zračenja i ostalih negativnih utjecaja (i sporedne uloge). Serijal STALKER je zamišljen i stvoren na toj osnovi. Kao takav stekao je milijune poklonika širom svijeta. Jedan od njih sam i ja. I to od 2006. g. S pojavom COP-a 2009. g. postao sam kronični ovisnik te igre i neka druga igra za mene ne postoji. Dnevno igram najmanje 12 sati. Umirovljenički dani su strahovito dugi, pogotovo ako zbog raznih bolesti se ne može ništa drugo (osim sjedenja kod kompa i igranja) raditi. Naravno, da bez obzira na kvalitetu igre s vremenom dođe do zasičenja. Ali izlaz je došao u vidu modova. Tijekom svih ovih godina bilo ih je bezbroj, neki više neki manje kvalitetni. Uglavnom, svi oni su išli za tim da se uvedu novi likovi, frakcije, zapleti. Misery je ušao u novu dimenziju. Nakon svih tih godina ostaje osnovni scenarij s minimalnim promjenama, a težište radnje prenaša se na mutante. Vidim to i na forumu. Sad se više ne govori kako upasti u neku frakciju, kako zaribati nekoga i sl., nego koliko je nekoga napalo himera, krvopija, giganta i dr. Prema svemu što vidim u nekom slijedećem modu mutanti preuzimaju glavnu ulogu, a ljudi su nus pojava, koji im služe za preživljavanje. Sve to me podsjeća na jeda stari film. 'Planeta majmuna'. Pošto (barem se tako kaže) nada umire zadnja, nadam se i ja da će izaći mod, koji će se vratiti na izvorne vrijednosti STALKERA. U međuvremenu, u oćekivanju izlaska sunca, vraćam se na modove (makar znaju i zaštucati) koji nisu daleko pobjegli od zamisli tvorca serijala. Ovo je samo moj osvrt, nikako namjera da se nekoga podcjeni. P.S. Jednom sam na forum stavio stalkerski vic. Djed priča unuci kako je jednom ubio 10 mutanata. Unuka mu veli da je prošlu godinu rekao da ih je bilo 5, a on njoj odgovori da tada bila premlada da čuje strašnu istinu. Tako i sad sve više i više mutanata.
Bakica47 je offline   Reply With Quote