Ne razumijem toliku gorčinu prema kinezima. Nitko nije prisiljen kupiti.
Prošli tjedan sam poslao Hongmija natrag Minidealu zbog pucketanja u zvučniku (stigao takav). Koliko vidim po trackingu već je u Kini , za koji dan će biti isporučen i ja ću dobiti novce natrag (-90kn shippinga).
Prije dvije i pol godine sam kupio Samsung Galaxy S u Hrvatskoj (jedinicu). Tad je bio vrh ponude. Prvi dan je radio super, drugi dan mu umro ekran. Čekao sam dva tjedna na popravak i na kraju dobio novoga. U idućih godinu i pol mu je dva puta zamijenjen zvučnik. Prvi puta pod jamstvom, drugi put u mojoj izvedbi jer su mi tražili 300 kn na servisu. Mobitel je s originalnim romom (gingerbread) bio koma. Tek s custom romovima je prodisao kako treba.
Postoje razna iskustva.
Moje iskustvo s kineskim kamerama
Što se tiče kamera na kinezima, probao sam ih nekoliko. Ugrubo ovo su moje ocjene:
Na dnevnom svjetlu (ocjene 1-10):
ZTE V967S - 4
IPEGTOP Z26 - 6
HONGMI - 8
HAIER W910 - 7
HISIKI G2 - 5
NEWMAN N2 (trenutno ga koristim) - 9 do 10 (stvarno odlične slike i video)
SAMSUNG GALAXY S (jedinica) - jedini brand nekinez koji sam imao za usporedbu - 9
Naglašam da je i "4" ocjena gdje slika izleda dobro na mobitelu.
Noćne slike su priča za sebe.
HONGMI je dobar ako je sve "mirno" za slikanje. Ali ako ima neki pokret taj dio se zamuti.
NEWMAN N2 je odličan. Jaka bljeskalica, dobro usklađena. Slike do 2,5 - 3 m jako dobre. I koliko sam primjetio kad se slika bljeskalicom iz blizine, lica nisu "spaljena". Što će reći da se jačina bljeskalice automatski regulira?